– s-a desfiintat Compartimentul de Primiri Urgente, dar numarul de paturi ramâne acelasi

De luni, 1 februarie, Spitalul „Polimed” Podu Turcului functioneaza dupa o alta structura. Cererea de reorganizare a fost depusa si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau, care a dat deja aviz favorabil.

„Ce este nou: la acest spital nu va mai functiona structura de urgenta, pentru ca nu mai au medic. S-a reevaluat situatia si s-a decis o noua structura, dar numarul de paturi a ramas acelasi. S-au orientat in functie de specialitatile medicale pe care le au. In aceste conditii, la un apel 112, de urgenta, cazurile vor fi redirectionate spre Spitalul Judetean de Urgenta Bacau”, a confirmat si Dan Stoica, director executiv Relatii Contractuale la CJAS Bacau. In acest moment, tot din datele furnizate de CJAS Bacau, in Spitalul Podu Turcului lucreaza 18 medici si 37 de asistenti medicali, iar in total sunt in jur de 130 de angajati (inclusiv personal TESA).

PUBLICITATE

Noua structura

Astfel, din aceasta luna, unitatea spitaliceasca din Podu Turcului asigura servicii medicale de spitalizare continua in urmatoarele specialitati:
Pediatrie – 25 paturi
Medicina interna (cronici) – 50 paturi
Cardiologie (cronici) – 25 paturi
Neurologie (cronici) – 25 paturi
Recuperare medicina fizica si balneologie – 13 paturi
Ingrijiri paliative – 12 paturi

Pe servicii de spitalizare de zi, ramân 25 de paturi, in specialitatile: Medicina interna, Cardiologie, Neurologie, Chirurgie, Pediatrie, ORL, Obstetrica – Ginecologie. Acestora li se adauga consultatii in Ambulatoriul de specialitate integrat in cabinetele de Medicina interna, Cardiologie, Chirurgie generala, Obstetrica – Ginecologie, Pediatrie, Neurologie, ORL si Dermatologie. Totodata se realizeaza si investigatii paraclinice in Laboratorul de analize medicale si Laboratorul radiologie si imagistica medicala.

Si Ambulanta cauta alte solutii

Desfiintarea structurii de urgenta de la Spitalul Podu Turcului a determinat si Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) Bacau ca incerce noi solutii. „Problema este ca va trebui sa redirectionam urgentele spre alte spitale. De aceea deja am suplimentat cele doua echipaje din tura de zi si cele doua din tura de noapte cu inca un echipaj medical de urgenta, iar pe viitor vom mai face si alte suplimentari pentru a scurta timpul de ajungere la caz. Luam in calcul si directionarea cazurilor de urgenta nu numai catre Spitalul Judetean Bacau, ci si spre cel din Bârlad. Chiar in aceasta saptamâna vom avea o intâlnire in acest sens. Luam toate masurile necesare pentru rezolvarea cazuisticii de urgenta din zona Podu Turcului”, ne-a declarat si dr. Adrian Colibaba, director medical la SJA Bacau.
Conducerea spitalului nu a raspuns apelurilor noastre pentru a prezenta un punct de vedere pe acest subiect.

Conform informatiilor de pe site-ul propriu, Firma „S.C. Polimed S.R.L.” este unitate sanitara din segmentul de asistenta medicala spitaliceasca si ambulatorie, cu sediul în localitatea Podu Turcului, str.T. Vladimirescu, nr. 94, judetul Bacau. Forma de proprietate este privata, forma juridica fiind societate cu raspundere limitata. Spitalul nu participa in acest moment la Programe Nationale de Sanatate.

In urma schimbarilor de la spitalul din Podu Turcului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a infiintat un punct de lucru pentru Smurd in aceasta localitate. Masura a fost luata pentru ca paramedicii sa poata ajunge in timp util la cei care solicita transportul la o unitate medicala. „De la 1 februarie va functiona si Smurd-ul de la Podu Turcului, pentru ca partea de urgenta de acolo va fi adusa la Bacau, la Adjud, dar foarte putine cazuri, si la Bârlad. Este un efort si pentru noi. Acei paramedici care vor incadra Smurd-ul nu vor putea fi folositi la alte interventii iar efectivul de la Garda de Interventie Podu Turcului este destul de mic, insa ne vom descurca. Pentru interventii mai complexe, pe parte de situatii de urgenta, daca va fi cazul, vom aduce oameni din timpul liber”, a declarat colonelul Ioan Mihalache, inspector sef al ISU Bacau. Pentru a aduce un bolnav la Spitalul Judetean Bacau, echipajul de salvare al pompierilor ar putea sa parcurga chiar si 90 de kilometri, daca il preia dintr-un sat mai indepartat. (Geta Panaite)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

20 COMENTARII

 1. O VESTE FOARTE BUNA!! SOCRUL MEU A AJUNS LA ACEST SPITAL A UNUI SMECHER CU FRACTURA DUBLA LA PICIOR,L-AU TINUT ORE BUNE PANA LA MIEZUL NOPTII(DE LA ORA 19),CAND AU HOTARAT SA- TRIMITA LA BACAU!IN TOT ACEST TIMP NU I S-A ADMINISTRAT NICI CEL MAI IEFTIN CALMANT!!

  • Tin sa specific k cei de la primii urgente și restul personalului întotdeauna au fost niște drăguți!! Acum o sa fie mai bn pt k o sa mergeți la bacau și o sa scoateți de o suta de orii mai mult din buzunare!

 2. PACAT ERA O UNITATE BINE DOTATA ,CU MEDICI SI ASISTENTI BUNI. CA UNUL CARE AM FOST INTERNAT SI IN SPITALE DIN UE,POT SPUNE CA LA SPITALUL DIN PODU TURCULUI AM FOST TRATAT CEL PUTIN LA NIVELUL SPITALELOR DIN OCCIDENT,DACA NU CHIAR MAI BINE. AM SI UN EXEMPLU CONCRET. IN ZIUA DE 6 NOV.2015 DINTR-O IMPRUDENTA MI-AM SECTIONAT SEGETUL MIJLOCIU DE LA MANA STANGA. AM ALERGAT LA URGENTA SPITALULI DIN PODU TIRCULUI,UNDE IMEDIAT MI-A CUSUT DEGETUL LA LOC,MEDICUL CHIRURG,SI LA DATA CAND SCRIU ,AM DEGETUL CA INAINTE DE A FI TAIAT. CRED CA DACA TREBUIA SA MERG PANA LA BACAU,RAMANEAM FARA DEGET.

 3. Mie nu imi place acesata stire..aparte ca nu au condiții in acest spital, acum vin informata ca nici personal nu este..cativa ani in urma am fost sa fac o visita dermatologica la care habar nu aveau ce boala am..eram la un pas de moarte..a trebuit sa merg la Focșani….sunt neglijenti si dau impresia ca si-au facut cariera platind diplomele…fara sa studii..sunt niste incompotenti si corupții..”spital” se numeste doar cu numele

 4. da o sa murim cu zile si copii nostrii la fel ….pana o sa ajungem la bacau sau in alta parte /era foarte buna primiri urgente la spitalul podu turcului
  am copilul bonlav si daca intro seara se intampla ceva cu el pana la bacau copilul meu moare de ce a u facut una ca asta nu le mai ajung banii………

 5. Regret enorm aceasta decizie care vine sa aduca mai multa suferinta in randul pacientilor.Nu pot intelege ce minte luminata a putut decide asa ceva.Deci este mai usor sa pui in miscare mijloace auto,personal medical insemnand medici si asistente medicale,decat sa angajezi un medic specialust pentru urgente.Nu inteleg de ce trebuia sa se intample asa ceva mai ales ca populatia din zonele deservite de acest spital era destul de multumita de serviciile prestate.Sau poate faptul ca la acest spital nu se luau banii amaratilor de pacienti cum se ia la Spitalulul Bacau!!!Aceasta decizie este o mare greseala si e mare pacat ca noi,oamenii de rand cu suferintele si durerile noastre nu putem schimba nimic.

 6. Regret enorm aceasta decizie care vine sa aduca mai multa suferinta in randul pacientilor.Nu pot intelege ce minte luminata a putut decide asa ceva.Deci este mai usor sa pui in miscare mijloace auto,personal medical insemnand medici si asistente medicale,decat sa angajezi un medic specialust pentru urgente.Nu inteleg de ce trebuia sa se intample asa ceva mai ales ca populatia din zonele deservite de acest spital era destul de multumita de serviciile prestate.Sau poate faptul ca la acest spital nu se luau banii amaratilor de pacienti cum se ia la Spitalulul Bacau!!!Aceasta decizie este o mare greseala si e mare pacat ca noi,oamenii de rand cu suferintele si durerile noastre nu putem schimba nimic.

 7. ATI FACUT O TREABA FOARTE BUNA ,SA CREASCA MORTALITATEA , ASTA ATI VRUT ? ROMANI DESTEPTATIVA ,alegeti pe neamt si pe ciolos spitalele se vor muta la cimitir.

 8. mama in 19.01.2016,a supravetuit in urma promtei interventii a primarului, salvarii,jandarmerii,fortelor isu,politiei. ce se va intamla de aici inainte?

 9. Imi pare rau ca nu mai este serviciul de urgente pentru ca erau o echipa bine organizata eu am ajuns la urgente Podu Turcului intepat de 7 albine mi sa administrat tratament de urgenta dar pana la Bacau eram mort foarte urat

 10. CInd raminerea in viata depinde de secunde ,minute si este nevoie de interventia imediata a medicului, trimiti bolnavul la 100 de km? Se va muri cu zile pe capete.Numai niste idioti au putut hotari asa ceva.

 11. Cititi mai sus : ” In urma schimbarilor de la spitalul din Podu Turcului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a infiintat un punct de lucru pentru Smurd in aceasta localitate. Masura a fost luata pentru ca paramedicii sa poata ajunge in timp util la cei care solicita transportul la o unitate medicala. „De la 1 februarie va functiona si Smurd-ul de la Podu Turcului, pentru ca partea de urgenta de acolo va fi adusa la Bacau, la Adjud, dar foarte putine cazuri, si la Bârlad. Este un efort si pentru noi. Acei paramedici care vor incadra Smurd-ul nu vor putea fi folositi la alte interventii iar efectivul de la Garda de Interventie Podu Turcului este destul de mic, insa ne vom descurca. Pentru interventii mai complexe, pe parte de situatii de urgenta, daca va fi cazul, vom aduce oameni din timpul liber”, a declarat colonelul Ioan Mihalache, inspector sef al ISU Bacau. “

 12. exista centru de permanenta Stanisesti unde va puteti adresa , acolo sunt incadrati 6 medici si primesc de la casa de asigurari 700 ron pe o garda. In toti acesti ani au avut usile inchise dar conturile deschise. poate acum se trezeste la realitate populatia si functionarii casei de asigurari care au bagat bani acolo….

 13. Pacat…cine a luat aceasta decizie..pana la Bacau mori cu zile,am copil mic,daca i se face rau intr-o noapte,e foarte departe pana la Bacau,plus ca am vazut ca a mai scris cineva,personalul era foarte dragut,asistente bune,care nu asteapta nici o “(atentie),sa zic asa..in concluzie,imi pare rau de decizia luata!!

 14. Era singura sansa ptr a acorda macar primul ajutor, s-a inchis si acesta.Imaginati-va ce v-a face populatia din acea zona.Era valea plingerii, acum s-a mai adaugat ceva:si-a mortii….

LĂSAȚI UN MESAJ