Am intrat deja în a șaptea zi fără apă în Bacău, iar din acest motiv activitatea din Spitalul Județean de Urgență se derulează în continuare la cota de avarie, așa cum am mai prezentat deja încă de miercuri.

Deși unitatea spitalicească dispune de o rezervă de apă care asigură necesarul pentru trei zile, de miercuri și aceasta s-a terminat, așa că situația de aici este acum la limită. Se asigură doar urgențele, operațiile care au putut fi reprogramate s-au reprogramat, cazurile din județ nu mai vin spre Bacău, ci sunt direcționate spre spitalele din Moinești și Onești, iar cele mai grave, spre centrele universitare din Iași.

„Avem apă pentru strictul necesar. Am fost aprovizionați cu cisterne de apă și ieri, și azi noapte, acum dimineață mai primim o cisternă. Până va veni apa de pe rețea, depindem de aceste transporturi de apă.

Suntem pe restricție, am întrerupt însă apa caldă de luni, am restricționat și consumul de apă menajeră, se lucrează doar pe cazurile de urgență”, a declarat pentru Desteptarea.ro, azi dimineață, managerul spitalului, Adrian Popa.

S-a distribuit apă plată și în cantine, pentru prepararea hranei bolnavilor internați, se asigură apă și pacienților din saloane, este apă și pentru sterilizare, prepararea dezinfectanților, biberonerie (la Maternitate și în Secția de Pediatrie).

Din venituri proprii s-a cumpărat și apă plată, pe două comenzi, stocurile au intrat deja în spital, astăzi se mai achiziționează încă un stoc, în jur de 3.000 de litri pe comandă. Este apă și pentru uz menajer, dar se speră ca după-amiază situația să reintre la normal, pentru că sunt informații că apa va ajunge în rețeaua orașului, după remedierea avariei încă din seara zilei de joi.

Alte articole