* clorul pare sa fi provenit de la o instalatie defecta de clorinare a apei * accesul in spital a fost interzis câteva ore si zeci de parinti cu copii mici in brate au fost evacuati din cabinetele de consultatii

Alerta de gradul zero, marti dimineata, la Spitalul de Pediatrie din Bacau. Pacienti si personal medical au sesizat, in jurul orei 9, miros puternic de clor in jurul cladirii, in zona de primiri urgente, dar si pe holuri.

Concentratia de clor din aer devenise la un moment dat atât de mare, incât unele persoane acuzau iritatii ale cailor respiratorii. A fost anuntat serviciul 112 si imediat, la fata locului, a sosit o intreaga armata: masini de pompieri, un echipaj de interventii chimice de la Smurd, Ambulanta Smurd, politie, jandarmi, echipaj de interventii pirotehnice.

PUBLICITATE

A fost interzis accesul in Serviciul de primiri urgente. De asemenea, au fost evacuate zeci de persoane cu copii sositi la consultatii, iar accesul la cabinetele din spital, dinspre curtea interioara, a fost de asemenea interzis. Nu a fost necesara evacuarea celor deja internati.

Conform primelor declaratii, emanatiile puternice de clor au provenit de la o instalatie de clorinare a apei, care s-ar fi defectat. Autoritatile s-au abtinut de la a trage concluzii si au efectuat cercetari indelungi la fata locului.

[wonderplugin_gallery id=”444″]

Pompierii au udat cu furtunele de apa intreaga incinta, peretii cladirii, masinile, pentru a anihila vaporii toxici din aer. In tot acest timp, zeci de parinti cu copii mici in brate au asteptat pe banci, la distanta sigura de cladire, impusa de jandarmi si politisti, reluarea consultatiilor.

Spitalul de Pediatrie, invaluit intr-un nor toxic de clor

https://www.desteptarea.ro/spitalul-de-pediatrie-invaluit-intr-un-nor-toxic-de-clor/

Posted by Desteptarea de Bacau on Tuesday, February 23, 2016

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ