Recent, spitalul din Buhusi a reusit sa obtina acordul Ministerului Sanatatii pentru aprobarea modificarii si îmbogatirii structurii cu o noua specialitate: îngrijiri paliative, care nu a mai existat de la înfiintarea institutiei, în 1977.

Organizata ca un compartiment de sine statator, la etajul al treilea, cu doua saloane si noua paturi, noua specialitate va avea grupuri sanitare în fiecare salon, aer conditionat, paravane de intimitate pentru fiecare pat, tarkett antibacterian, instalatie de gaze medicinale etc. Urmeaza ca noua structura sa obtina validarea de catre Consiliul Local, autorizarea Directiei de Sanatate Publica Bacau si evaluarea de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau.

Cu sprijinul autoritatilor locale, care continua sa se implice minunat si în activitatile de dotare, compartimentul va fi dotat cu paturi, monitoare de functii vitale, EKG, defibrilator, aparat de sterilizat si dezinfectat plosti, truse de urgenta, aspiratoare de secretii etc, fiind prezenta si speranta ca noua specialitate va fi cuprinsa în contractul-cadru cu CJAS Bacau, pentru 2016.

În ultimii ani, structura spitalului a cunoscut modificari majore prin crearea de specialitati noi, suplimentarea numarului de paturi, implementarea unor strategii noi de abordare a pacientului (conditii hoteliere radical schimbate, modernizarea calitatii serviciilor medicale, proceduri riguroase, calitatea satisfactiei beneficiarului), fiind a doua institutie sanitara acreditata din judet si prima dupa actualele standarde.

Spitalul functioneaza respectând exigentele standarde de acreditare ale A.N.M.C.S si de certificare I.S.O. Astazi, in varii clasamente nationale, inclusiv ale jurnalistilor, aceasta institutie se afla pe locul I, fiind angajata intr-o interesanta aventura / revolutie pentru calitate. Si când te gândesti ca în urma cu putini ani se lupta pentru ca institutia sa nu fie desfiintata!

Dr. Toron Mouhannad, managerul general al spitalului, spune: ,,Vom îmbogati cu noi specialitati structura. Vom continua reabilitarea / modernizarea/dotarea cu aparatura performanta, accesând fonduri europene si de alta natura, nerambursabile. Vom atrage noi medici, vom insista pentru schimbarea mentalitatilor.

Siguranta pacientului este prioritara. Efortul nostru este incurajat si de sprijinul constant al Consiliului Local Buhusi, primarului, al autoritatilor judetene. Primim incurajari/aplauze/certificari grozave si de la institutiile centrale care monitorizeaza modul nostru de abordare si strategia de dezvoltare”. ,,Avem o strategie de dezvoltare clar definita, o viziune si o misiune care, daca vom fi sprijiniti la fel, vor reprezenta garantii ale unei deveniri care va consacra institutia noastra ca fiind una de referinta, aplaudata mai ales de pacient”, adauga ing. Constantin Poiana, manager de calitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Este totul foarte interesant, dar imi poate explica domnul doctor la ce foloseste defibrilatorul in sectia de ingrijiri paleative unde ar trebui sa fie pacienti in stare terminala fara indicatie de resuscitare?

    • O secție de îngrijiri paliative nu înseamnă neapărat pacienți în stare terminală 😉 hai sa nu ne mai dăm cu părerea, atunci când se face ceva folositor pentru o comunitate!

  2. Foarte frumos.Asteptam o îmbunătățire și personalul care este la urgenta să fie mai de nota 10. Nu vreau să comentez mai mult.succes

  3. Personalul de la urgente de la Spitalul din Buhusi este sub orice critica. Recent, mama mea a ajuns acolo, fiindu-i foarte rau, iar cei de acolo, vazand ca ea nu are prezenta de spirit sa le dea un banut, ceva, acolo, au refuzat sa se ocupe de ea, trimitand-o la medicul de familie! Poti sa mori la usa lor, daca nu ai trimitere de la medicul de familie (!!!), nu te baga in seama. E normal asa? De unde sa iei medicul de familie sambata sau duminica seara? Rusine sa le fie!

LĂSAȚI UN MESAJ