dr. Mouhannad Toron
dr. Mouhannad Toron

La începutul anului curent, Spitalul Orășenesc Buhuși avea datorii de 1.091.774 lei. A fost alarmă generală pe această temă, la nivelul comunității locale. Managerul instituției, dr. Mouhannad Toron, spune:

„Am explicat atunci, în Consiliul Local, faptul că avem un plan riguros de reducere a datoriilor. Am respectat acest plan. Am diminuat cu 700 000 de lei datoriile, în condițiile în care nu am diminuat calitatea serviciilor medicale; dimpotrivă. În 2012 am preluat conducerea spitalului cu datorii de vreo 10 miliarde de lei vechi. A urmat, de atunci, o perioadă foarte grea.Am reabilitat multe secții și compartimente, am înființat compartimente noi, am declanșat o adevărată revoluție a calității, motiv pentru care ajunsesem la datorii de 12 miliarde de lei vechi. Dar, mai ales, prin contractele realizate cu Casa de Asigurări de Sănătate, cu sprijinul comunității locale, am reușit, cum spuneam, să diminuăm spectaculos datoriile. Nu mai avem plăți restante. Toate plățile se încadrează în limitele de timp stabilite prin contracte. Dar a fost și încă este dificil. La medicamente, materiale, alimente, căldură, apă etc nu poți face economii. Nici nu poți disponibiliza personal”.

Aparent, ar urma o perioadă de relaxare, dar nu e chiar așa… „Vine frigul. Cheltuielile vor spori. În 2018 urmează reacreditarea spitalului, eveniment foarte important. Exigența evaluatorilor va fi mai mare decât la acreditare. Avem mulți indicatori neconformi.

Dacă nu rezolvăm aceste probleme, care presupun resurse financiare, evaluatorii nici nu se prezintă pentru a analiza problematica reacreditării. Numai taxa de reacreditare costă aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi.

În aceste condiții, fără un sprijin consistent din partea Consiliului Local, nu am avea posibilitatea îndeplinirii indicatorilor neconformi. Sperăm că acest sprijin va continua”, adaugă managerul, care nu uită să precizeze și expertiza grozavă de care beneficiază din partea directorului financiar contabil, ec. Mihaela Dornescu, și a managerului de calitate, ing. Constantin Poiană.

Deja, Consiliului Local i-a fost înaintată o listă care vizează cumpărarea de aparatură medicală în valoare de aproximativ 2 miliarde de lei vechi. Se speră și pe sprijinul Consiliului Județean.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE