Activitatea de tineret a Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJTS) Bacău s-a încheiat în anul 2021 cu un proiect propriu, intitulat „Spiridușii lui Moș Crăciun”. Proiectul, care s-a derulat marți, 7 decembrie, la sediul DJTS Bacău, a avut ca scop evidențierea tinerilor ce s-au afirmat în organizarea evenimentelor pe partea de tineret.

În ritm de sărbătoare, momentele de iarnă au fost marcate prin colindele interpretate de tineri și expoziția de tablouri aduse de artiștii independenți, colaboratori ai DJST Bacău. În deschidere, directorul DJTS Bacău, Radu Ababei, a adus mulțumiri tuturor și a precizat că acest proiect a fost ultimul sub umbrela DJTS, amintind că de anul viitor cele două component, Sport și Tineret, vor aparține de ministere diferite.

Chiar și așa, Radu Ababei și-a anunțat sprijinirea activităților de tineret și pe viitor. Printre invitați s-au mai aflat și prof. Mitică Pricopie – decanul de vârstă, ce a făcut cu pasiune nenumărate evenimente a tot ceea ce înseamnă Tabere și Tinere și Victor Munteanu – coordonatorul publicației Viața Băcăuană și un apropiat al activităților de tineret pe care le-a promovat de-a lungul timpului.

Gheorghe Parascan, Maria Margoș și Bianca Cojocaru au fost artiștii independenți care cu lucrările lor au înfrumusețat spațiul în care s-a desfășurat activitatea, tablourile lor fiind apreciate de toată lumea. Momentul surpriză a fost atunci când, la tombola organizată de DJST Bacău, patru tablouri au fost oferite participanților, cei ce le-au câștigat fiind foarte incântați. Președintele Asociației „Vatra Satului”, Ioachim Dămoc, însoțit de câteva tinere interprete din Cleja, Parincea și Filipeni, au prezentat un emoționant colaj de colinde. Liga Studențească din Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău a avut și ea reprezentanți la acest eveniment, mai mult decât atât, trei tinere și frumoase studente au încântat audiența cu câteva colinde.

Momentul artistic a fost încheiat de elevul Rareș-Andrei Mărmureanu, elev în clasa a VII-a, la Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău, care prin vibrația tonalității în interpretarea colindului „Deschide ușa creștine” a făcut să tresară în fiecare auditor o părticică din inimă. Tombola de la sfârșit a adus bucurie fiecărui participant toată lumea câștigând câte ceva simboloic.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE