Circuitul bacauan de karting este un punct de referinta pe harta motorsportului din România si, totodata, o locatie ideala pentru divertisment si pentru petrecerea timpului liber

Când spui motorsport, spui, automat, “Speed Park”. Iar când zici “Speed Park”, rostesti, negresit, Bacau. Consolidat drept un punct de referinta pe harta motorsportului românesc, dar si a celui international prin gazduirea unor competitii de impact precum Cupa “Selena” sau a Campionatului Europei de Sud-Est, circuitul bacauan de karting a devenit in ultimii ani si o locatie ideala pentru divertisment si pentru petrecerea timpului liber. In aceste conditii, “triunghiul” motorsport- “Speed Park”- Bacau a devenit un dreptunghi, cea de-a patra componenta fiind “entertainment”-ul. O componenta care atrage si prin diversitatea ofertei, de la conceptul “real play” la facilitatile asigurate de restaurantul “Monza”, fara a uita, bineinteles, de atractia numita karting de agrement. “Speed Park va continua sa-si largeasca paleta de oferte, astfel incât sa devina un punct de atractie si pe durata iernii”, asigura managerul Eduard Nunu, cel care a preluat conducerea circuitului in 2013.

-Domnule Nunu, va propun ca discutia noastra sa porneasca de la importanta pe care kartodromul “Speed Park” il reprezinta pentru Bacau.

PUBLICITATE

– OK. In ultimii trei ani, pista a reprezentat pentru sporturile cu motor din România cel mai important loc de desfasurare a competitiilor de profil, fie ca a fost vorba de karting, auto sau moto. Nu exista persoana care sa practice motorsportul si sa nu stie ca Bacaul poseda acest circuit frumos, care-l plaseaza pe lista restrânsa a celor trei orase din România ce se poate mândri cu un astfel de complex. Totodata, datorita evenimentelor internationale organizate de-a lungul timpului, Bacaul a intrat si in circuitul kartingului european, iar noi speram ca la un moment dat sa reinodam aceasta traditie internationala.

– Stiu ca aveti multi vizitatori si din afara Bacaului.

-Asa este. Putem spune ca “Speed Park” este principala atractie a Bacaului atunci când persoane din alte orase doresc sa incerce senzatii noi, iar kartingul este una din primele optiuni pentru cei care vor sa-si petreaca timpul altfel. Sunt foarte fericit atunci când constanteni, bucuresteni, nemteni sau brasoveni, adica locuitori ai unor zone cu un potential turistic deosebit vin expres in Bacau pentru karting. Asta in timp ce bacauanii merg in orasele anterior mentionate pentru a se bucura de atractiile naturale de acolo.

“Cu siguranta ca nu exista bacauan care, atunci când este intrebat cu ce se mândreste in orasul sau referitor la petrecerea timpului liber sa nu spuna Speed Park”.
Eduard Nunu, manager Speed Park

-Sa trecem de la importanta pentru Bacau, la importanta pe care circuitul “Speed Park ” o are pentru motorsportul românesc.

-In prezent, nu poate fi conceput motorsportul românesc fara “Speed Park”. Pe parcursul ultimelor trei sezoane, pe acest circuit au fost organizate mai bine de 20 de evenimente de prim-plan.
-Nominalizati câteva dintre ele.
-Sigur: Cupa României la karting, Ace Parade- o manifestare cu participare internationala, etape din campionatele de karting, moto si autoslalom sau evenimente proprii precum Speed Park Motor Challenge Cup. Un alt eveniment de mare impact a fost gazduirea de catre “Speed Park” a SuperSpecialei Raliului Moldovei.

-Un eveniment cu repetitie, nu?

-Exact. Nu mai departe de saptamâna viitoare, mai exact, vineri, 26 iunie, de la ora 17.00, amatorii de raliuri sunt asteptati in tribunele circuitului “Speed Park” pentru a asista la SuperSpeciala Raliului Moldovei. Va fi super-distractie si pentru competitori, dar si pentru publicul spectator!

-Apropo de super-distractie: as dori sa facem un intermezzo si sa detaliati conceptul “real-play”, care a devenit un adevarat fenomen la “Speed Park”. Stiu ca, saptamânal, zeci de copii “incarca” agenda de distractii a circuitului. Cum a luat nastere acest concept?

– El a luat nastere in 2013, la solicitarea parintilor si din necesitatea de a oferi copiilor o altfel de petrecere. In urma unui studiu facut, principalele activitati pe care le doresc copii si adolescentii cu ocazia zilei lor de nastere sau cu prilejul unei petreceri sunt: karaoke, mini-discoteca, activitati care sa includa jocuri interactive sau sa conduca vehicule. Din dorinta de a raspunde tuturor acestor cerinte, am creat un concept de petrecere nou pentru copii si adolescenti.

-Preturile?

– Ne-am dorit din start ca pachetele sa fie accesibile tuturor categoriilor de venituri. Astfel, pentru toate activitatile enumerate, plus meniul aferent, pretul incepe de la 49 de lei pentru o persoana.

– Cum de a prins atât de repede acest concept?

-Pe de o parte, pentru ca este unica alternativa de petrecere pentru cei cu vârste cuprinse intre 8 si 18 ani. Pe de alta parte, pentru ca a existat efectul bulgarului de zapada. Fiecare copil sau parinte care a beneficiat, in calitate de organizator sau de invitat, la o astfel de petrecere, a dat, cum se spune, sfoara-n tara. Acesta a fost cel mai bun vector publicitar. Nu intâmplator, in 2014 si 2015 am avut peste o suta de petreceri, indiferent ca a fost vorba de majorate, zile de nasteri, banchete si- sa nu râdeti!- petreceri ale burlacilor!

“Real-play este un concept de petrecere pentru copii, adolescenti si tineri unic in România, care include, printre altele, karaoke, mini-discoteca, paintball, karting, biliard, play-station”
Eduard Nunu, manager “Speed Park”

-Sa revenim la capitolul auto-moto si sa vorbim despre scoala de pilotaj deschisa de Speed Park.
-Incepând cu 2015, Speed Park si-a propus sa creeze in conditii foarte avantajoase o echipa de piloti locali cu vârste cuprinse intre 4 si 14 ani.

-Avantaje?

-Fara niciun fel de indoiala, avantajele sunt multiple. De la crearea unor reflexe ce-i vor folosi copilului pe tot parcursul vietii, la intarirea personalitatii. De la capacitatea de a lua niste decizii in fractiuni de secunda la invatarea principiilor din domeniul fizicii, cum ar fi forta, frecarea, mecanica sau greutatea. Toate acestea, armonizate, duc la obtinerea unor rezultate cât mai bune. Practic, este o sansa unica pentru ca in acest interval devârsta, copilul sa beneficieze de o experienta speciala si de dezvoltarea unor aptitudini ce-i vor folosi toata viata. Scoala de pilotaj se va finaliza cu o diploma care sa ateste competentele dobândite.

-Sa presupunem ca un absolvent al scolii de pilotaj si-ar dori sa-si continue activitatea in sistem competitional. Ce posibilitati ar avea?

-Pentru aceasta exista Asociatia CS Speed Park. Toti absolventii scolii de pilotaj care doresc sa practice kartingul in mod organizat si in sistem de competitii o pot face prin intermediul ACS Speed Park. Asociatia noastra sportiva este afiliata atât la Federatia Româna de Automobilism Sportiv, cât si la Federatia Româna de Karting.

“Un ciclu al scolii de pilotaj prevede opt sedinte desfasurate sub conducerea unor profesori specializati in lucrul cu copiii mici, in conditii de maxima siguranta, cu echipamentul, karturile si consumabilele circuitului”.
Eduard Nunu, manager “Speed Park”

-Recent, am putut asista la o afluenta de piloti pe circuitul bacauan, cu ocazia etapei inaugurale a Campionatului National Interscolar. Stiu ca v-ati dorit foarte mult sa organizati o asemenea competitie.

-Asa este si am sa va explic de ce: insist pe importanta desfasurarea competitiilor de viteza in cadru organizat si nu pe drumurile publice. Având in vedere numarul mare de victime cauzate de excesul de viteza, consider ca daca dorinta de a conduce cu viteza si excesul de adrenalina s-ar consuma pe circuit, in cadru organizat, am avea drumuri publice mai sigure, iar copiii ar constientiza prin experienta dobândita pe pista ce inseamna viteza. Organizarea unei etape din campionatul National Interscolar, eveniment care a avut si componente de preventie rutiera si care a reunit la start 122 de piloti din toate colturile tarii a asigurat cea mai numeroasa participare din ultimii trei ani pe kartodromul nostru, iar asta a reprezentat pentru noi o satisfactie majora.

– Circuitul “Speed Park” nu este deschis doar practicantilor de karting in mod organizat.

-Sigur ca nu. Pista este deschisa, totodata, publicului larg, indiferent de vârsta. Preturile sunt cele mai mici din România, ele pornind de la 35 de lei. In egala masura, Speed Park gazduieste in permanenta team-building-uri pentru societati si institutii, dar si competitii cronometrate pentru grupuri de prieteni de minimum 15 persoane pentru a putea simti senzatiile unei competitii adevarate.

-Ne spuneati de petrecerile burlacilor pe care le organizati. Stiu, insa, ca aveti si o sala de nunti la restaurantul Monza din cadrul complexului “Speed Park”.

-Intr-adevar, complexul detine un restaurant care deserveste mii de persoane pe perioada competitionala din decursul unui an, dar care este si locul ideal pentru organizarea de evenimehte festive cum ar fi nunti si botezuri. Atuurile suplimentare sunt terasa, spatiile de cazare, o bucatarie moderna si sistemul de climatizare de care beneficiaza sala restaurantului. Cine ne trece pragul este binevenit, indiferent ca vine pentru karting, pentru real-play sau pentru un eveniment festiv. Noi ii asteptam pe toti cu drag, deoarece “Speed Park” este locul unde distractia prinde viteza.

[wonderplugin_gallery id=”294″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ