O seara dedicata poeziei. Ultima din aceasta stagiune de manifestari culturale, inscrise in calendarul Centrului de Cultura “George Apostu”. Si n-a fost numai poezie, a fost si muzica, la pian fiind Catalin A. Stanescu, cu lucrari in ton cu volumul de debut al Petronelei Rotar: “O sa ma stii de undeva”. O stim de pe ecranele unor posturi locale ale Pro Tv, Antena 1 sau Realitatea.

Geo Popa, directorul Centrului “George Apostu” a regizat “Spectacolul cartii” si l-a pus sub semnul unei zicatoare aborigena asustraliana: “Toti suntem in vizita in acest moment si loc. Suntem doar in trecere. Am venit sa observam, sa invatam, sa crestem, sa iubim si sa ne intoarcem acasa”. Si numerosul public a venit in vizita, a iubit impreuna cu Petronela Rotar, iubirea, dragostea domina prima parte a volumului lansat.

“Ceea ce-mi place în primul rând la autoare este curajul de a fi ea însasi, si faptul ca spune povesti adevarate într-un chip direct, spontan, fara artificii de stil. Nu cosmetizeaza, nu fardeaza realitatea, nu se fereste de cuvinte argotice, de expresii tari, hard, e clar ca nu scrie pentru puritani si pudibonzi”, a spus si a citit din creatia Petronelei Rotar Carmen Mihalache.
Partea a doua a volumului este o proza lirica: “O sa ma stii de undeva”, iar ultima are un titlu ce se poate citi dupa ora 24, fapt remarcat si de profesorul si poetul Dan Petrusca: “Limbajul Petronelei Rotar este vinovat de o enorma prospetime, crud, insa si cuvintele urâte daca sunt folosite oportun, artisitic pot aduce frumusetea.”

Directorul Geo Popa a dat citire unui text inscris pe Diploma de Recunostinta atribuita unui om, cu deschideri spre inaltimi, si la propriu si la figurat, este vorba de preserintele –director general al Aerostar, Grigore Filip, devenit sponsor oficial al Centrului “George Apostu”.
Pentru ca Eseul de vineri seara sa aiba final, a fost lansat numarul 42 (2 format nou) al revistei VITRALIU, prezentat de Gheorghe Iorga, al carei sumar este subsumat unei idei: Cultura Disporei. Diapora Culturii”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ