Teatrul Municipal „Bacovia” a fost invitat să participe la cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu”, organizat de Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” din Bistriţa. Actorii băcăuani vor juca pe scena festivalului bistriţean, vineri, 28 noiembrie, de la ora 17.00, spectacolul „Vârciorova. Carantină”, după Matei Millo şi Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija.

Din distribuţie fac parte actorii Firuța Apetrei, Eliza Noemi Judeu, Simona Nica, Florina Găzdaru, Alina Simionescu, Daniela Vrînceanu, Corina Goranda, Adelaida Perjoiu, Bogdan Buzdugan, Matei Bogdan, Ștefan Alexiu, Ştefan Ionescu şi Dumitru Rusu. Scenariul după textele lui Matei Millo şi Vasile Alecsandri a fost realizat de Cătălin Ştefănescu şi Doru Mareș. Muzica şi versurile sunt semnate de Ada Milea. Scenografia poartă semnătura artistului plastic Cristina Ciobanu. Asistenţa de regie a fost asigurată de Irina Crăiţă – Mândră.

Anul acesta Festivalul Internaţional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu” mai aduce în faţa publicului trupe de teatru din Baia Mare, Bucureşti şi Târgu Mureş. Programul ediţiei include, de asemenea, proiecţii de film dedicate scriitorului Liviu Rebreanu, vernisaje, lansări de carte şi dezbateri pe teme literare şi teatrale.

PUBLICITATE

Spectacolul băcăuan „Vârciorova. Carantină” a mai fost prezent în 2014 şi pe scena celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional al Artelor Scenice din Republica Moldova „BITEI 2014”, eveniment organizat de Teatrul „Eugene Ionesco”, din Chişinău, sub patronajul Ministerului Culturii din Moldova.

Duminică, 30 noiembrie, Teatrul Municipal „Bacovia” vă invită la sediul propriu să vizionaţi, de la ora 11.00, „Frumoasa şi Bestia”, un spectacol de Valentin Dobrescu, iar de la ora 18.00, spectacolul „Nunta lui Figaro”, de Beaumarchais, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ