26 aprilie 2024
ActualitateSpectacole și activități în premieră la Zilele orașului Slănic-Moldova

Spectacole și activități în premieră la Zilele orașului Slănic-Moldova

La Slănic-Moldova au avut loc, la sfârșitul săptămânii abia încheiate, manifestările ,,Zilele orașului”. Autoritățile locale au pregătit un program care a cuprins în special spectacole de folclor, muzică de fanfară (din Republica Moldova), muzică ușoară, muzică pop-rock și muzică disco cu artiști consacrați sau din zona noastră. Nu a lipsit nici în acest an de pe afiș Festivalul Județean de Folclor, ajuns la ediția a XVII-a. Iar celebrările dedicate Sf. Ilie Tesviteanul, patronul spiritual al stațiunii, au amintit de momentele nașterii stațiunii de la poalele Nemirei, odată cu descoperirea primului izvor de apă minerală, la 20 iulie 1801.

Vineri, 19 iulie, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău a pus la dispoziția turiștilor și localnicilor telescaunul Pârtiei de schi ,,Nemira”, pentru plimbări la înălțime. Turiștii se pot bucura pe toată perioada verii de frumusețea naturii și de aerul răcoros și curat al munților din jur. De asemenea, pasionaților de drumeții montane li se oferă un acces facil către centrul stațiunii, printr-un traseu turistic montan de o deosebită frumusețe.
Tot vineri, cântărețul Ion Suruceanu, Artist al Poporului din Republica Moldova, a readus la viață o serie de șlagăre pe care le-a cântat în cariera sa cu multă pasiune, printre acestea numărându-se ,,Ce seară minunată!”, ,,Cumpărați flori!”, ,,Ninge floarea de tei”, ,,Clar de lună” sau ,,Sărut, femeie, mâna ta!”.
Punctul culminant al zilei de sâmbătă, 20 iulie, l-a constituit concertul extraordinar al trupei Holograf. În deschiderea concertului trupei Holograf, formația Gas Band a oferit un recital special, cu soliștii George și Raluca Știrbăț, care pot fi ascultați în fiecare seară și la Vila ,,Teleconstrucția” din Slănic-Moldova.

,,Puțini știu că ideea formării trupei Holograf s-a născut la Slănic-Moldova, în 1977, pe vremea când inițiatorii și fondatorii viitoarei trupe se aflau într-o tabără studențească, după care în 1978 s-a închegat o primă formulă a ei, ca în 1979 să fie cooptați doi membri noi: Edi Petroșel (tobe) și Tino Furtună (clape).”
Dan Bitman, solistul trupei Holograf.



Romulus-Dan Busnea

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri