Ediţia din acest an, a treia, a proiectului „Femei celebre”, iniţiat de Tincuţa Horonceanu Bernevic, autoare a mai multor volume de poezii şi proză pentru copii, romancier şi dramaturg, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a fost dedicată, anul acesta, Zilei Internaţionale a Femeii. La Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, ieri, de la ora 11.00, s-a desfăşurat un interesant spectacol-lectură, la care au fost invitate doamne şi domnişoare, dar şi domni, la fel de…celebri, care au venit cu braţele pline de flori.

„Femeia celebră”, cum sunt toate femeile noastre, este personajul monodramei „Eu îl rog pe Dumnezeu unele lucruri”, scrisă de Tincuţa Horonceanu-Bernevic, piesă premiată, în 2018, la Bacău Fest-Monodrame. Ca şi în 2018, lectura a aparţinut actriţei Denise Ababei, de la Teatrul Municipal „Bacovia”.

„Am ales această formă de spectacol pentru sărbătoarea noastră, a femeilor, pentru că, uneori, nu cărările bătătorite sunt cele care duc acolo unde trebuie, ci cele noi, cum este cea pe care o propunem astăzi. Mă bucur să suntem iar împreună şi am fericita ocazie să vă adresez frumoase şi calde urări, cum este şi primăvara care tocmai a venit.”
Tincuţa Horonceanu-Bernevic

Denise Ababei a intrat fără dificultate în intimitatea textului, deoarece îl cunoştea încă de la susţinerea lui la concursul din cadrul Bacău Fest-Monodrame, reuşind să aducă în faţa publicului, cu candoarea unei adolescente, maturitatea unei femei ajunsă la apogeul vieţii, dar şi cu înţelepciunea unei nonagenare, toate cele trei vârste ale personajului, viaţa cu visurile, dramele şi liniştea specifică senectuţii. A fost o bucurie, o încântare să o asculţi pe Denise Ababei, să „citeşti” împreună cu ea sufletul şi inima unui personaj celebru: FEMEIA.

Alte articole