O zi frumoasa de primavara, o zi dedicata in exclusivitate femeilor, nu se putea incheia decât cu un spectacol inchinat lor. Si nu unul obisnuit, maestrul Petre Vlase, director al Ansamblului Folcloric Profesionist “Busuiocul”, care isi va sarbatori in curând 50 de ani de activitate si de glorie, impreuna cu actori ai Teatrului Municipal “Bacovia”, ansamblurile de dansuri moderne si balet FIESTA si al Colegiului National de Arta “George Apostu”, a pus in scena un regal de muzica, dans si poezie, toate presarate cu flori, si voie buna.

O sala arhiplina (a fost nevoie de scaune suplimentare, multe spectatoare fiind nevoite sa stea in picioare, altele au renuntat din lipsa de spatiu) a asistat si a participat efectiv la ceea ce s-a intâmplat pe scena. In prima parte a spectacolului au evoluat solisti de muzica usoara, care au adus in fata publicului slagare care au incântat si uns inimile suferinde de dragoste din ani ‘60-‘70, surpriza serii fiind indragitul actor Viorel Baltag, care a ridicat sala in picioare cu doua melodii celebre: “Iubesc femeia” si “Of, inimioara”, instrumentistii Diana Alupei-vioara, Gabi Condrea- clarinet, Miruna Rotaru – nai, dirijorul Mihai Gherghelas – vioara, dar si Cristina Sosa (“Mai intoarce, Doamne, roata”), Tamara Ancutei (“Cântec pentru mama mea”), Ana Lungu (“Fericirea are chipul tau”), Diana Alupei (“E ziua ta, mamico!”) si multi alti solisti ai ansamblului bacaaun, care au adus lacrimi pe obrazul mamelor si bunicelor.

“A fost cel mai frumos spectacol la care am particiapt in ultimii ani. Multumim ansamblului, multumim domnului Vlase, care, in fiecare an, ne ofera asemenea bucurii, a fost extraorinar”, ne-a spus fericita”, Ortansa Bujor, de 72 de ani.

Dansatorii ansamblului, impreuna cu actorul Viorel Baltag, au oferit fiecarei doamne si domnisoare câte o garoafa, iar solistii le-au cântat “La multi ani!” De succes s-au bucurat si au daruit bucurie grupul FIESTA (coregrafia Alexandra Ghinea) si cel condus de profesoara de coregrafie Simona Baicu, cu dansuri latino-americane, spaniole, napoletane si tiganesti.

Partea a doua a spectacolului a apartinut folclorului, dansurilor si cântecelor, din toate zonele tarii. Cum era de asteptat, “Sârba Bacaului”, dar mai ales “Calusarii”, cu o coregrafie ce a uimit sala, fiind rechemati, fapt mai rar intâlnit, in scena, de mai multe ori, au deschis “balul”. Cu melodii de joc si voie buna au incântat publicul solistele Paula Florescu, Cristina Sosa, Ana Maria Spataru, Bianca Timpu, Ana Lungu, Lacramioara Dirlea, Ana Maria Rebegea, Monica Bejenaru, Georgiana Paduraru, Tamara Ancutei.

Cu poezii in replici, momente de fin umor si prezentarea spectacolului s-au ocupat, si au reusit cu brio, actorii Dana Vrânceanu si Bogdan Matei. Scenariul si coregrafia au apartinut maestrului Petre Vlase, aplaudat la scena deschisa de sutele de spectatori.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE