Marti, 3 mai, de la ora 18.00, Ansamblul Folcloric Profesionist “Busuiocul”, condus de maestrul coregraf Petre Vlase, cu sprijinul Consiliului Judetean si al Primariei Bacau, a oferit bacaunilor un spectacol extraordinar de folclor si cântece liturgice, dedicat marii sarbatori a crestinatatii – Invierea Domnului Iisus Hristos. Invitati speciali au fost Corala „Laudamus” a Seminarului din Roman, Corala Bisericii „Sfântul Nicolae” din Bacau si Grupul Folcloric al Scolii Pancesti – Sascut. Si-au mai dat concursul Corpul de Balet al Colegiului National de Arta „George Apostu”, condus de prof. Simona Baicu, preotii – solisti Ionut Avram si Ciprian Ignat.

Spectacolul, desfasurat la Teatrul de Vara, a inceput cu un moment dramatic, inaltator si sensibil – Drumul Crucii, desfasurat pe rampa de intrare si apoi in sala de spectacol si pe scena puternic luminata, moment in care Luca Baci, un copil imbracat intr-un frumos costul popular a rostit Hristos a inviat!, iar sala a raspuns Adevarat ca a inviat! Preotul Ciprian Ignat a adus Lumina Invierii, daruind-o spectatorilor.

A urmat o frumoasa poveste – Miracolul Invierii, spusa cu sensibilitate si farmec de cunoscutii actori Daniela Vrânceanu si Bogdan Matei, care au invitat in scena dansatorii de la Ansamblul „Busuiocul”, ce au cucerit sala cu maestria si talentul lor intr-un dans banatean, la fel ca si solista Georgiana Paduraru cu melodia „Pe pamânt avem de toate”. Intr-un scenariu si o regie de mare emotie, semnate de Petre Vlase, cu o simbolistica specifica Sarbatorilor Pascale, au urmat Grupul de fete al Ansamblului cu „De Paste, Hristos a Inviat”, „Aleluia, Aleluia”, „E Ziua Invierii”, cu Paula Florescu, „Vorbea Iisus de pe colina”, cu Tamara Ancutei, „Semn de primavara”- dans modern cu Mara Boana, „Dansul printeselor” din Corpul de balet. Colinde, Colinde de Paste au adus in scena preotii Ionut Avram si Ciprian Ignat.

PUBLICITATE

[wonderplugin_gallery id=”522″]

Spectacolul s-a incheiat cu sala in picioare, iar solistii si formatiile artistice au cântat la unison:
Hristos a Inviat!
Adevarat ca a inviat!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. felicitari dansatorilor si d.nlui dir.Vlase pt munca si eforturile facute pt ca bacauanii sa poata sa se delecteze la un spectacol minunat mai ales ca este si moca .bravo voua . Felicitari maxime va iubim

LĂSAȚI UN MESAJ