28 martie 2024
CulturăSpectacol experimental care îmbină dansul, poezia, muzica şi imaginea

Spectacol experimental care îmbină dansul, poezia, muzica şi imaginea

Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău vă invită vineri, 15 mai, de la ora 18.00, la un performance experimental care îmbină dansul, poezia, muzica şi imaginea în acelaşi spectacol: WALK IN BEAUTY (one earth many voices).

O preocupare constantă a Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău, încă din 2005, a fost aceea de a crea, susţine şi promova programe şi proiecte care să contribuie la dezvoltarea culturii coregrafice, să încurajeze şi să medieze dialogul artiştilor cu publicul şi dialogul dintre artişti, creatori din diverse domenii.

Astfel, pe parcursul lunii mai, la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău, se vor derula, în cadrul proiectului european „E-Motional: rethinking dance”, două rezidenţe MAP – sharing of processes acordate unor artişti din Polonia şi Portugalia pentru două noi proiecte coregrafice cu profil interdisciplinar. Proiectele vor fi prezentate publicului sub forma unor spectacole work-in-progress în cadrul „E-motional, Bacau dance connection -2015”, eveniment final al proiectului „E-Motional: rethinking dance”, organizat de Centru, în perioada 28-30 mai.



„E-motional, Bacau dance connection- 2015” va cuprinde, de asemenea, prezentarea unor producţii din România şi Franţa pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”, întâlniri între artişti, precum şi mese rotunde dedicate proiectelor europene şi colaborării artistice la nivel internaţional. Cu detalii privind calendarul evenimentelor vom reveni.

Aflat la a doua vizită în Bacău, oraş de care-l leagă o frumoasă amintire, regizorul australian Geoffrey Sykes prezintă publicului băcăuan, la sediul Centrul de Cultură „George Apostu” performance-ul Walk in Beauty, într-o nouă viziune, având-o ca protagonistă pe talentata actriţă Cosmina Soare.

Walk in Beauty include secvenţe speciale de muzică, imagini inovatoare proiectate, o corporalitate expresivă şi profundă, precum şi poezie pură, construind un omagiu adus culturii strămoşilor noştri, dar şi un manifest antrenant care redă încrederea în frumuseţea oamenilor de astăzi. Este o călătorie prin evoluţia şi viitorul omenirii, o lungă noapte de imaginaţie artistică, un răspuns dat lumii contemporane care doreşte să redea speranţa şi bucuria în Creaţia naturală. Producţia combină experienţa talentatului regizor şi dramaturg australian Geoffrey Sykes cu prospeţimea artistică a Cosminei Soare, la care se adaugă vocea actriţei australience Susie Lindeman, conceptul vizual al designerului grafic Janet Ayliffe şi muzica lui Tomomi Takahashi.

Geoffrey Sykes (Australia) este un regizor şi producător de renume. Piesele sale au fost prezentate în cadrul Galeriei de Artă New South Wales, Muzeului de Artă Contemporană din Sydney, Muzeului Powerhouse, precum şi la teatrele La Mama Melbourne, Holden Street Adelaide, Theatre South. Este profesor în domeniul media şi al stiinţelor comunicării la University of Wollongong, University of Western Sydney şi Notre Dame Sydney şi editor al revistei internaţionale “Southern Semiotic Review”.

Cosmina Soare a absolvit în 2011 Universitatea “Ovidius” din Constanţa, Specializarea Artele Spectacolului (Actorie). A jucat atât la Constanţa, cât şi la Bucureşti în teatre precum Agon, În Culise, Centrul Cultural Artidava, Sala Nouă a Teatrului de Comedie şi în multe alte spectacole independente. S-a bucurat de participarea la Concursul de Operetă şi Musical “Ion Dacian”, unde a câştigat Premiul Special al Teatrului, iar în particular a absolvit Şcoala de Actorie de Film Dragoş Bucur. Ia lecţii de canto şi de dans contemporan de mai bine de doi ani şi face parte din două band-uri de cover-uri, unul acustic, altul de jazz.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri