„Steaua sus rasare!” Grupul de copii al Ansamblului „Busuiocul” / foto: Ioan Bisca

„Vin colindatorii!” a rasunat in marea sala de spectacole a Teatrului de Vara “Radu Beligan”, miercuri, 23 decembrie. În prag de Sfinte Sarbatori, când pacea si speranta se pogoara peste noi toti, Ansamblul Folcloric „Busuiocul” si invitatii sai a sustinut un impresionant spectacol de colinde, sub genericul „O, ce veste minunata!”.

Pe parcursul a doua ore, pe scena au evoluat formatii corale, ansambluri artistice, solisti vocali si instrumentisti de prestigiu din judetele Bacau, Botosani, Neamt si Maramures, care au adus in fata publicului minunate colinde religioase, laice si folclorice, adevarate bijuterii muzicale, unice prin frumusetea lor, izvorâte din teme si simboluri din mitologia româneasca. Spectacolul a fost deschis de „Caiutii” din Halaucesti – Botosani, dupa care ansamblul de copii al „Busuiocului” a cântat „Steaua sus rasare”.

De la un asemenea eveniment nu puteau lipsi formatiile corale din Agas si Asau, mereu cu repertorii unice prin prospetimea lor si talentul interpretativ, Corala „Laudamus” din Roman (dirijor prof. Gheorghe Gozar) si celebrul de acum Ansamblul Folcloric Profesionist „Busuiocul”, care a incântat cu grupurile de colindatori, exceptionalii dansatori si solisti vocali, laureati la mai multe festivaluri.

PUBLICITATE

In recital, Grupul Folcloric “Transilvania” din Baia Mare, Grupul Folcloric “Stefan cel Mare” din Basarabia, dar si preotul Ionut Avram. La sfârsit, spectatorii, in picioare, au cântat, impreuna cu artistii colindul “O, ce veste minunata!”.

Bravooo nepoate!!! Crăciun fericit tuturor!!!

Posted by Marian Casa de Vis on Wednesday, December 23, 2015

Gazde au fost, ca in fiecare an, actorii Daniela Vrânceanu si Bogdan Matei. Regia si coregrafia au apartinut maestrului coregraf, Petre Vlase.

Duminica, 27 decembrie 2015, între orele 10.00 – 16.00, în centrul municipiului Bacau se va desfasura manifestarea ALAIUL DATINILOR SI OBICEIURILOR DE IARNA, editia a 50-a.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ