De 8 Martie, Arena Mall din Bacau a fost pregatita de sarbatoare. A fost Ziua Femeii, a Mamei, a sotiei, surorilor, iubitelor si prietenelor, intâmpinate inca de la intrare cu flori si urari de bine si sanatate. Un cadou inedit a fost oferit de Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, care, in premiera, a organizat un spectacol de muzica si poezie, in preajma Capelei “Sfântul Andrei”, coordonat de Protopopiatul Bacau, cu binecuvântare IPS Ioachim Bacauanul.

Inainte de intrarea in “arena” a solistilor si formatiilor artistice, in spatiul de la parter, din jurul fântânii arteziene, pâna la ultimul etaj, numerosi bacauani, femei si barbati, impreuna cu cei mici, asteptau cu emotie sosirea Inaltpreasfintitului Ioachim, a carui prezenta a fost anuntata de organizatori. Insotit de un grup de preoti, inaltul ierarh al bisericii ortodoxe a oferit flori tuturor femeilor venite la spectacol sau aflate in trecere, gest imbogatit de urarile de multi ani, cu sanatate si credinta, dupa care a luat loc, alaturi de protoiereul Constantin Busuioc si patronul Mall-lui, Ovidiu Budeanu, venit impreuna cu mama sa, in spatiul amenajat pentru oaspeti. Am urmarit cu interes evolutia artistilor, dar si atmosfera din marele complex bacauan, oferindu-va, si noi, cele mai sugestive imagini.

Rând pe rând, prin fata spectatorilor au trecut, au recitat, cântat si dansat tineri interpreti de la Clubul de teatru, muzica si dans de la Colegiul National “George Apostu”, copii de la Clubul “Neghinita”, Grupul de copiii de la Capela “Sfântul Andrei”, Grupul Vocal “Cununita Grâului – Meleaguri Letene”. Intregul lor repertoriu, fie el de poezie, muzica usoara sau populara a avut, evident, in prim plan Mama, femeia, lor dedicându-le in vers si muzica dragostea, iubirea si respectul, nu numai de ziua lor, ci pentru toata viata. Am asistat la momente emotionante, de la care nu au lipsit aplauzele dar si…lacrimile.

PUBLICITATE

Finalul a apartinut Ansamblului Folcloric Profesionist “Busuiocul”, condus de maestrul coregraf Petre Vlase, care a prezentat un bogat si semnificativ program de dansuri si melodii populare.
A fost o seara minunata, a fost sfârsitul unei zile pe care, imi spuneau mai multe doamne, ar dori-o repetata in fiecare zi, deoarece, imi place sa cred, eterne sunt si dragostea si iubirea, iar ziua de 8 Martie este un bun priliej de a ne aminti acest lucru.
Foto-reportaj: Gheorghe Baltatescu; Liviu Maftei

[wonderplugin_gallery id=”461″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Penibil e sa vezi pochii organizatori stand pe scaune iar mamele, carora ar trebui sa le fie dedicat spectacolul, pe acolo…si ele… Sa le fie rusine “inaltelor” fețe bisericesti!!!!! Mi-e sila!!!

  2. Draga Alina, mamele despre care vorbesti, cu mare patos, stateau la caffenea si la restaurant. Dupa cate am constatat, dansele (mamele) ascultau cu placere “manifestarea”.
    Dumneata cred ca ai o frustrare sau un (mic) necaz pe vre-un popa.

LĂSAȚI UN MESAJ