Doctorii oftalmologi Cristian și Oana Chelaru Postolache au participat, în perioada 3-5 octombrie 2019, la cel mai important Congres de Oftalmologie din România organizat la Sinaia. Aceasta după ce, în perioada 14-17 septembrie a acestui an, au luat parte la Congresul Societății Europene de Cataractă și Chirurgie Refractivă de la Paris.

Cu acest prilej, domnul doctor Cristian Postolache a fost invitat să susțină o prezentare în calitate de expert din partea României. Mai exact, în cadrul sesiunii de comunicări științifice “Cristaline torice – Întâlnire cu Experți”, acesta a prezentat în fața omologilor săi, reputați chirurgi oftalmologi internaționali, o lucrare științifică pe tema cristalinelor torice care s-a bucurat de reacții pozitive ale audienței și a stârnit interesul specialiștilor prezenți.

În cadrul Congresului din capitala Franței, atât doamna doctor Oana Chelaru Postolache cât și domnul doctor Cristian Postolache au acordat un amplu interviu pe o temă de interes pentru comunitatea profesională oftalmologică. Aceștia au împărtășit din experiența acumulată în urma utilizării aparatului de facoemulsificare Stelaris Elite pentru chirurgia cataractei, un aparat recent apărut pe piață.

Prin capacitatea de răspuns pe care Stelaris Elite o are la numeroși factori procedurali ce survin în timpul chirurgiei, el oferă o stabilitate și un control maxim al parametrilor intraoculari necesari desfășurării în bune condiții a operației de cataractă. Așadar oferă medicului avantaje reale pentru efectuarea unei operații de succes, fără incidente intraoperatorii în termeni de siguranță crescută. Practic, chirurgul se poate concentra mai mult pe intervenția în sine și nu pierde timp prețios controlând aparatura medicală.

La Congresul de la Sinaia, ce a avut loc la începutul lunii octombrie, doamna doctor Oana Postolache a prezentat o lucrare privind activitatea operatorie din cadrul Clinicii Gauss Bacău, analizând rezultatele îmbucurătoare obținute în cazurile de chirurgie a cataractei, incidența cazurilor complicate și situații excepționale depășite cu succes în acest tip de intervenție.

Tot cu această ocazie, doctorii Oana și Cristian Postolache au împărtășit participanților cazuri speciale ale unor pacienți operați de cataractă la care s-au implantat cele mai de actualitate cristaline torice (monofocale – asigurând vedere la distanță, sau multifocale – oferind vedere la distanță cât și la aproape). În final le-au oferit concluzii privind metode și tehnici operatorii utile a fi folosite în activitatea de chirurgie a cataractei.

Ca element de noutate, la Congresul Național de Oftalmologie de la Sinaia, doctorul Cristian Postolache a prezentat soluții tehnologice și date științifice menite să vină în ajutorul chirurgilor de cataractă, pentru a putea obține un rezultat postoperator funcțional și vizual foarte bun. S-a discutat de asemenea despre implicațiile neregularității filmului lacrimal în plan chirurgical și au fost prezentate informații și soluții noi, ce vin în sprijinul rezolvării acestei problematici.

Vezi bine, deci se poate! Performanțe și dotări locale, recunoscute la nivel național și internațional. O carieră medicală de 19 ani în serviciul pacienților, axată pe recunoașterea dreptului lor la servicii performante și necesitatea perfecționării continue a cadrelor medicale. Peste 25.000 de operații și 200.000 de consultații efectuate. Garanția celor mai buni!

Pentru informații adiționale: www.clinicagauss.ro

⦁ Clinici Oftalmologice Gauss în Bacău – Ioniță Sandu Sturza nr. 39, telefon 0732377377 și Piatra Neamț – Bulevardul Decebal nr.14, telefon 0728373373

⦁ Rețea de Centre Oftalmologice Gauss în Bacău, Onești, Comănești, Moinești , Târgu Ocna, Buhuși și Târgu Neamț.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE