Mai multi cititori ne-au sunat la redactie, revoltati peste masura ca inca un petec de spatiu verde al orasului dispare sub drujbe si lamele buldozerelor. „Demolarea” este in plina desfasurare pe strada 9 Mai, lânga Administratia Judeteana a Finantelor Publice (fostul bloc Bancorex).


PUBLICITATE

De câteva zile, muncitorii inarmati cu drujbe au pus la pamânt arborii din zona, iar un buldozer a facut una cu pamântul gardurile vii plantate de locatari si a distrus iarba.

„Uitati-va in jur, sa vedeti ca sunt numai betoane. Era singurul spatiu verde de aici. In loc sa faca un loc de joaca pentru copii, care si asa nu au unde altundeva sa bata mingea, fiindca sunt doar strazi intens circulate de jur imprejur, au distrus si putina vegetatie.

Este revoltator sa vezi cum celor de la Primarie nu le pasa de locatari, de ceea ce isi doresc ei. Bacaul este deficitar la spatii verzi, dar asta nu pare sa intereseze autoritatile”, spune o locatara de la blocul 31 de pe strada 9 Mai.

Intr-adevar, in locul spatiului verde de lânga blocul Bancorex nu va fi amenajat un loc de joaca pentru copii, cum au sperat unii locatari. Acolo va fi, asa cum se asteptau altii, o simpla parcare.

„In locul respectiv va fiinta o parcare, care face parte din proiectul integrat privind reabilitarea strazilor Mioritei-Vadul Bistritei.

Proiectul prevede un anumit numar de locuri de parcare si, pentru ca nu exista alt spatiu, proiectantul a optat pentru aceasta locatie. Este pacat de cei peste 20 de copaci care au fost taiati si de tot acel spatiu verde, singurul dintr-o zona fara pic de verdeata”, a spus un reprezentant al Primariei Bacau.

Alte articole