In municipiul Bacau functioneaza mai multe fundatii si asociatii, insa principalul furnizor de servicii sociale este Primaria Bacau prin Serviciul Public de Asistenta Sociala (SPAS).

Pornind de la constatarea ca problemele psiho-sociale cu care se confrunta cetatenii defavorizati ai Bacaului sunt tot mai complexe si tinând cont de noile prevederi legislative, autoritatile au decis sa transforme SPAS in Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bacau.

Aceasta va avea ca obiect de activitate realizarea masurilor adoptate de Consiliul Local Bacau, precum si aplicarea politicilor sociale ale Guvernului in domeniul protectiei copilului, familiei, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilitati si a altor categorii sau grupuri vulnerabile. Consilierii au aprobat, in ultima sedinta, schimbarea denumirii si, odata cu aceasta, si regulamentul de organizare si functionare al noii directii.

Postul de director adjunct este blocat

Conform acestuia, institutia va avea un post de director si altul de director adjunct (post care va ramâne neocupat).

Directorul va avea in subordine noua compartimente care vizeaza protectia copilului, protectia persoanelor vârstnice si a persoanelor cu dizabilitati, prevenirea si combaterea saraciei, alocatii familiale, implementare programe si achizitii publice, audit public intern, secretariat si registratura, resurse umane, sanatate si securitatea muncii, oficiul juridic.

Director adjunct nu va exista, atributiile aferente acestui post fiind indeplinite de seful serviciului financiar. Serviciul de Asistenta Sociala (SAS) va cuprinde un compartiment de consultanta psihologica, unul de consiliere sociala si cinci centre: Centrul de zi “O scoala pentru toti”, Centrul de zi pentru copilul cu nevoi speciale, Centrul de zi pentru copilul aflat in dificultate, Centrul de zi pentru vârstnici “Clubul pensionarilor” si Centrul de cazare temporara a persoanelor fara adapost.

Tot de la 1 august, opt inspectori de specialitate ai DAS vor fi promovati o treapta, iar zece posturi de asistent maternal vor fi desfiintate, acestia fiind preluati de DGASPC Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Cand se primesc cereri pt cursul de asistent maternal?De un an intreb dar nu-mi da nimeni nici un raspuns .Daca stie cineva va rog frumos sa-mi raspundeti as vrea mult sa iau 2copii in plasament.Va multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ