Constructia variantei ocolitoare a Bacaului (30,7 km) nu va incepe in 2014. Nici macar pregatirea terenului nu se poate face, iar asta nu doar din cauza iernii, ci mai ales a faptului ca firma Astaldi, parte a grupului Max Boegl Romania – Astaldi SpA, a contestat decizia Consiliul National de Solutionarea a Contestatiilor (CNSC).

Licitatia pentru executia soselei de centura a fost demarata in aprilie 2013, dintre cele zece firme inscrise fiind declarata câstigatoare Eko Insaat Ve Tic AS din Turcia. Rezultatul a fost contestat, motiv pentru care CNSC a anulat raportul procedurii de atribuire si a cerut reevaluarea ofertelor.

Pâna la urma, s-a ajuns in instanta, care admis in parte contestatiile si a dispus reevaluarea ofertelor, nu si repetarea licitatiei. Câstigatoare a fost Eko Insaat Ve Tic AS. Grupul Max Boegl România SRL – Astaldi SpA a contestat iarasi rezultatul, insa CNSC a dat decizie de respingere.

PUBLICITATE

Acum, este pentru a treia oara când rezultatul este contestat si tot de un membru al acestui grup, respectiv de Astaldi, care s-a adresat Curtii de Apel Bucuresti. In acest moment, nu se poate sti daca instanta va respinge contestatia sau va dispune o noua reevaluare.

Ultima dintre solutii ar face ca momentul semnarii contractului de executie sa fie amânat cu câteva luni. Varianta ocolitoare a Bacaului va avea 30,7 km, din care 18 km reprezinta traseul principal: N. Balcescu-Bogdan Voda-Saucesti.

La acesta se adauga doua “bretele”: prima (2 km) pleaca din Saucesti si iese in DN 15 la Hemeiusi, iar a doua(7,4 km) porneste din Luizi Calugara (DN 11), trece pe la vest de Aeroport si ajunge la Centrul de Afaceri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Legile astea parca-s facute de tampiti. Logic ar fi sa existe o perioada scurta de depunere a contestatilor, apoi o analiza a lor amanuntita timp de o luna, doua si un raspuns. Punct! Asa, din cate vad, fiecare firma din cele 10 cate au participat la licitatie poate depune contestatie, una dupa alta, fiecareia raspunzandu-i-se pe rand, timp de vreo 7 ani in total, pana sa se decida castigatoarea?

LĂSAȚI UN MESAJ