Aproximativ o suta de bacauani au urmarit sâmbata seara la Sala Ateneu a Filarmonicii “Mihail Jora” un spectacol inedit de dans contemporan, pus in scena de unul din cei mai reputeti dansatori francezi ai momentului, Pedro Pauwels.

SORS este o adaptare si o interpretare proprie a lui Pauwels dupa “Dansul vrajitoarei” de Mary Wigman. Timp de aproape 45 de minute publicul a fost tinut cu sufletul la gura, iar la final, dupa doua reprise de aplauze, Pedro Pauwels a iesit pe scena si a stat de vorba cu publicul, asa cum obisnuieste la spectacolele sale.

Spectatorii au fost placuti impresionati de aceasta atitudine a artistului. Paules a marturisit ca nu a fost cea mai grozava interpretare a sa, spunând ca nu a avut la dispozitie tot necesarul din punct de vedere tehnic, lucru ce si-a pus amprenta pe calitatea spectacolului (a fost o varianta mai scurta-n.r.).

PUBLICITATE

“Am simtit de pe scena ca publicul a fost foarte concentrat asupra spectacolului, având un comportament extraordinar ceea ce dvedeste ca este un public de calitate. Totusi, dupa parerea mea, in România nu este o traditie pentru dansul contemporan, iar acest gen de spectacol nu este, inca, bine implementat in tara dvs.”, a precizat pentru cotidianul Desteptarea, Pedro Pauweles (foto).

Spectacolul SORS a fost prezentat la Cluj pe 24 martie si la Bacau pe 26 martie in cadrul Lunii Francofoniei, fiind organizat de Institutul Francez din Paris, precum si de cea a regiunii Limousin, infratita cu judetul Bacau, care a decis sa sustina acest spectacol de marca pentru a valorize si intari relatiile bilaterale cu judetul Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ