Miercuri după amiază pasagerii care au tranzitat Aeroportul Internațional George Enescu au avut surpriza să asiste la un mini concert live susținut de cunoscutul interpret de jazz Sorin Zlat.

Artistul, singurul pianist din afară SUA care a obţinut Marele Premiu la The Great American Jazz Piano Competition, a venit special la AIGE pentru a participa la lansarea unui concept de interacțiune cu pasagerii unui aeroport, respectiv relaționarea prin muzică.

“Când am aflat de acest proiect am ținut neapărat să fiu prezent. Că băcăuan sunt mândru să pot să asist la un eveniment care încadrează aeroportul nostru în galeria aeroporturilor internaționale cu prestanță. Cu o astfel de abordare, aeroportul e viu, nu doar o clădire static de tranzit”, a declarant Sorin Zlat.

Astfel, în incinta noului terminal a fost amplasată o pianină la care, în afară de artiști, va putea să-și exprime cunoștințele muzicale orice persoană care se află în trecere prin aeroport. “Este o inițiativa prin care dorim să facem așteptarea sau procesarea pasagerilor cât mai plăcută”, a explicat Cezara Ficuță, purtătorul de cuvânt al AIGE. La aveniment au demonstrat cât sunt de talentați și câțiva elevi de la Colegiul Național de Artă „George Apostu”Bacău.