In 2010 a luat doua medalii de argint la Daegu, in Coreea de Sud, in 2011 a cucerit aurul si argintul la New York, in SUA, iar anul trecut s-a intors cu aurul de la Belfast, din Irlanda. Luptatorul bacauan Sorin Tasca a dat lovitura si in acest an, trecându-si in cont doua noi medalii la Campionatele Mondiale ale Politistilor si Pompierilor.

Ca si in 2011, Tasca a traversat Oceanul, pentru a cuceri la Virginia, in SUA, aurul la categoria 80 kg, greco-romane si bronzul la 86 kg, lupte libere. Reusitele lui Tasca au intregit seria rezultatelor bune obtinute de România la WPFG (World Police Fire Games), delegatia “tricolora” clasându-se pe locul 18 din cele 60 de tari prezente din toate colturile lumii: SUA, Rusia, India, Brazilia, China, Africa de Sud, Australia etc.

Supranumita si “Games of Heroes”, competitia mondiala a politistilor si pompierilor aduce in arene mii de participanti care se intrec, anual, la peste 50 de ramuri sportive. Devenit un “erou al jocurilor” respective, Sorin Tasca isi continua, in paralel, si activitatea de antrenor la SCM Bacau, unde are in pregatire, impreuna cu Ion Sarban, grupe de copii si juniori care vizeaza inalta performanta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ