Nu orice om este harazit sa aiba un destin fericit dintre cei care si-au dorit sa ajunga presedinti ai acestei tari, putem constata, fara nici o ezitare, ca Sorin Mircea Oprescu este numele indisolubil legat de acest destin.
Pana acum a reusit sa cucereasca dreptul la propriul destin ca medic chirurg, profesor universitar doctor, membru al Academiei de Stiinte Medicale, primar general al Capitalei Romaniei, a publicat (an tara si an strainatate) peste 135 de lucrari stiintifice, 5 monografii chirurgicale, a avut o stralucita cariera universitara si stiintifica.
Generatii de studenti l-au apreciat ca un profesor de mare valoare, si mii de pacienti au fost salvati de competenta si daruirea unui mare medic.
Riscurile politicii de doua decenii, accentuate an ultimii 5 ani an domeniile social, economic, sanitar minciuna, coruptia, foametea si analfabetismul, diluarea responsabilitatii, excesul de emigratie s.a., l-au determinat sa iasa din partid si sa candideze independent (mai antai an Capitala si acum la Presedintia Romaniei).
Iata cum motiveaza Sorin Mircea Oprescu acest fapt: aAm plecat din partid (din P.S.D. – n.n.) fiindca nimeni nu se gandea la oameni si la ceea ce e de facut an tara. Toti se ocupau de jocurile si de afacerile lor”.
De fapt, oamenii s-au saturat de politica si de partidele din parlament – an tara domneste o lehamite generala.
an campania electorala pentru Primaria Bucuresti, Sorin Mircea Oprescu argumenta ca si astazi:
– sunt independent si nu raspund an fata niciunui sef politic
– nu am grupuri de interese pe care sa le ajut sa fure de la stat
– nu am rude sau amici de plasat prin functii.
Valoarea lui este an afara oricarei discutii, este totodata un vehement aparator al moralitatii an politica. Pana si adversarii sai politici, pe care nu-i poti suspecta de prea multa simpatie pentru cel ce stie sa dezvaluie echivocurile si inconsecventa, ai recunosc calitatea de aparator vehement al moralitatii an politica, remarcandu-i, totodata, principialitatea, viziunea larga si realista.
La Sorin Mircea Oprescu, ipostaza de politician independent apare drept o continuare fireasca a activitatii sale stiintifice.
an conceptia lui, Romania este pe un drum gresit: prost condusa, obosita, divizata, dominata de conflict si ura, speriata de crize, angenuncheata de politicieni, saracita de politica lor, blocata institutional, politic si economic.
Populatia este derutata, oamenii sunt dominati de grija zilei de maine, umiliti si tristi. Politicienii au esuat. Liderii politici au deturnat viata de la normal.
A venit timpul sa dispara tendintele de concentrare a puterii an nuclee de persoane care au dus la aparitia si activitatea oligarhiilor birocratice partitocratice, economic-financiare, mass-mediale, aflate uneori an conflict reciproc sau antr-o antelegere mutuala.
[ad#stire] E bine ca toti acei care au condus pana acum si cei care candideaza an prezent, sa stie ca prezenta la vot este conditionata de o serie de clarificari fiindca multe promisiuni avansate an cele doua decenii nu si-au gasit rezolvarea: nivelul de trai, de demnitate, progres economic, relatiile dintre membrii societatii, locurile de munca, gradul de stabilitate al acestor locuri, agricultura, satul, anvatamantul, sanatatea s.m.a.
A sosit momentul ca votul sa nu mai fie influentat de apomeni”, promisiuni, ca persoanei careia i-l acordam sa inspire si sa dovedeasca ancrederea noastra.
Sorin Mircea Oprescu este SOLUTIA!

Nicu Aur