Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean, va face parte din echipa care va reprezenta România în cadrul „Observatory on Local Autonomy” (OLA). Invitația a venit din partea Crinei Verga, lector la Universitatea „George Bacovia” și coordonator al echipei OLA.

Rețeaua de cercetare științifică „Observatory on Local Autonomy” (Observatorul privind autonomia locală) a fost creată în 2008 de prof. Stephane Guerard, doctor în drept public, de la Universitatea din Lille (Franța) și reunește 70 de echipe din statele Uniunii Europene, la care se adaugă echipe din Rusia, Turcia, Norvegia, Serbia, Muntenegru, Albania, Republica Moldova, San Marino și Islanda.

Această rețea internațională de cercetare studiază aspecte privind descentralizarea, autonomia locală, multiguvernanța, gestionarea colectivităților locale, analizează rezultatele, le face cunoscute prin lucrări științifice publicate de edituri prestigioase și încearcă să-i sensibilizeze pe decidenții politici cu privire la anumite teme.

De asemenea, OLA organizează întâlniri de lucru și colocvii științifice care permit explorarea mai profundă a realităților din zona administrației locale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari.Avem incredere ca dl Presedinte va contribui la remedierea unor probleme. Speram intr-un plus de performanta in domeniu prin modificarea unor legi si concepte in baza discutiilor cu administratiile locale si nu sa se rezume doar la un studiu ce se va prafui in nu stiu ce sertar.

LĂSAȚI UN MESAJ