Sala mare a Centrului de Afaceri si Expozitii a fost arhiplina, joi, la sedinta de constituire a Consiliul Judetean Bacau. Au fost prezenti Ioan Ghica, prefectul judetului, Dragos Benea, presedinte al CJ Bacau in ultimele trei mandate, parlamentari, primari, lideri de partid, directori de institutii si, bineinteles, consilierii judeteni.

Prefectul judetului a anuntat ca sedinta va fi condusa de cel mai in vârsta dintre alesi, ajutat de doi colegi mai tineri. Acestia au fost Ana Marchis, Mihai Mititelu si Ion Cucerescu.

Au fost constituite comisia de validare si comisia de numarare a voturilor, cea mai mare bataie de cap dându-le coordonatorilor tocmai numararea voturilor obtinute de membrii comisiilor. S-a trecut la validarea celor 37 de consilieri, dupa care fiecare dintre acestia a depus juramântul de credinta.

PUBLICITATE

Ana Marchis a declarat constituit Consiliul Judetean, care a avut dreptul, astfel, sa-si aleaga presedintele. A existat o singura propunere: Sorin Brasoveanu, din partea PSD-ALDE. Liberalii, dezamagiti ca viitorul presedinte nu va fi un reprezentant al ALDE, au anuntat ca nu-l vor vota.

Cu toate acestea, Sorin Brasoveanu a obtinut 27 de voturi, ceea ce inseamna 17 de la PSD, 5 de la ALDE, 3 de la PSRo, votul independentului Sorin Sova si inca un vot de la PNL. Anuntarea rezultatului a ridicat sala in piciare.

In aplauzele celor prezenti, noul presedinte al CJ Bacau a multumit bacauanilor celor care l-au votat, consilierilor care si-au incheiat mandatul si, in mod special, lui Dragos Benea, care timp de 12 ani a sprijinit DGASPC in realizarea a zeci de proiecte.

El a promis ca va fi deschis oricaror discutii si parteneriate. “Vreau sa ne caracterizeze respectul, eleganta si mai ales modestia si sobrietatea”, a precizat el. Si Dragos Benea a vorbit despre proiectele realizate de CJ Bacau, despre echipa politica pe care a coordonat-o, “extrem de motivata, extrem de competenta”, si despre viitor:

“Exista premisele unui consens administrativ care sa sustina proiectele si ale unei colaborari intre CJ si CL Bacau, care nu a existat pâna acum si asta nu din vina mea sau a consilierilor judeteni.” Tot prin vot secret, au fost alesi vicepresedintii CJ Bacau. Candidati propusi au fost Ionel Floroiu, PSD, Marius Gheorghita, ALDE, Claudiu Nastase, PNL, Vasile Izvoranu, PSRo. Primii doi au fost declarati castigatori.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

16 COMENTARII

  1. Ce treaba are Romik cum ii zici tu cu comentariul meu? datorita celor ca tine prospera “cel mai sarac” fost presedinte de CJ din Romania. Numai ca acuma numai este el in functie ci are interpusi. Praful se va alege. Multa sanatate.

  2. Domnul Sorin Brasoveanul este un om care merita sa fie presedintele CJ Bacau, caci stie sa inteleaga si sa ia decizie asupra proiectelor ce aduce beneficii economiei si a societatii orasului.

    • Poporul,care Popor???Si ce bine va aduce acest individ bacauanilor ??? SI-a inteles intotdeauna binele personal,indiferent de regim sau…sistem,cu ipocrizia lui s-a strecurat in frunte si a adunat,nu gluma.PSD-ul pute a coruptie de la mare distanta,promovand asemenea…tuburi digestive!!!

  3. Un politruc ordinar, se reface o “caracatita” care a jefuit judetul, exemple sunt peste tot. Pacat ca nu exista o opozitie puternica. Sa faca si Necula jumatate cat a facut Stavarache, ca Benea in 12 ani, nu a facut nimic, a lansat in ultima parte doar promisiuni. Cu Observatorul este o ” poveste”. Pt. cine s-a zbatut Benea ? Cine este director acolo ? Tot de al lor. In rest nimic.- praf.

  4. Ce au cautat angajatii DGASPC la aceasta sedinta? Aplaudaci? Nu cumva erau in timpul serviciului? De ce s-au implicat angajatii DGASPC (cei mai zelosi) in campania electorala? Institutia asta este politizata pana in maduva oaselor tuturor salariatilor. Halal! La munca, nu la facut sluj la stapan, ca traiti din banii tuturor cetatenilor. Sperati la salarii mai mari? La locuinte ANL? Naspa! Omul vostru nu are nici o vlaga sa obtina ceva, altii sunt la butoane.

  5. Brasoveanu vorbste de legalitate si modestie?? Verificati adevarata avere pe care o are!!! Declaratia poate fi adevarata sau nu. Succes!!! Vedeti ca mai sunt echeri cu case ascunse!!!

  6. Care schimbare….. domnule?!! Din FSN in PSD, ca din ‘ 9o incoace numai PSD-ul a furat si devalizat judetul, prin conducerea unora ca: Hrebenciuc, Lupu, Benea ( care timp de 12 ani, s-a chinuit sa refaca podul de la Garleni, iar Observatorul, un cadou pentru sotia parlamentarului Vlase – ei sa manance o paine, altii nu). Poate se schimba conturile din Panama in Bahamas !

  7. Dupa “90 am devenit slugile politicienilor romani care s-au imbogatit vazand cu ochii , dar dim pacate nimeni nu-I vede si asa vom muri . Sunt mana in mana toti , politia , justitia etc. Asta-i situatia reala in Romania ” lucrului bine facut”. Cu cine sa te lupti ?

  8. Buna ziua o rugaminte cand primim si noi indemnizatia de handicap avem 2 luni si nu am primit nimic cand dam telef la primarie ne trimit la Prefectura ce se antampla e dreptu nostru din acesti bani traim si noi ne trebuie mancare si lemne ca a venit iarna cum poate o persoana cu o pensie de 340.00va rugam frumos sa ne ajutati si pe noi chiar daca santem persoane cu handicap trebuie sa traim si noi Crismaru Nina Bratila Helegiu jud Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ