Un judecător din Barcelona a decis să o citeze la audieri, în calitate de inculpată, pe soprana catalană Montserrat Caballé pentru o presupusă fraudă fiscală, în urma plângerii depuse de procuratură. Potrivit postului public de televiziune din Spania, soprana nu ar fi declarat peste 500.000 de euro, sumă corespunzătoare anului fiscal 2010.

Cunoscuta soprană a fost convocată pentru audieri la 9 mai la Barcelona pentru a da explicații asupra contului bancar pe care îl deținea în Andorra și în care primea onorariile câștigate în urma recitalurilor sale internaționale.

Procuratura a indicat că, în ciuda faptului că locuia în Spania în 2010, soprana figura drept rezidentă în Principatul Andorra numai pentru a evita impozitele. Ea nu a completat declarația fiscală în 2010, cu toate că era obligată să o facă, ca urmare a sumelor încasate și întrucât locuia, de fapt, în Spania, au arătat procurorii.

PUBLICITATE

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ