Somerii din Podu Turcului nu se simt ajutati, ci dispretuiti/foto: Ioan Bisca

Nevoia de bani este mai mare ca oricând, in perioada sarbatorilor. Locuitorii din Podu Turcului, mai exact cei care si-au pierdut locul de munca in 2015, au venit la oficiul AJOFM (Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca) cu noaptea in cap, ca sa prinda un loc mai in fata. Depun adeverinte sau isi vizeaza carnetul.

“Nici nu poti respira aici. Stam la rând, in picioare, cu orele si nimanui nu-i pasa de noi”, sustin acestia. Oficiul functioneaza la parterul Primariei Podu Turcului, la fel ca Jandarmeria si alte institutii aflate in slujba cetatenilor. Dorinel Batrânu, 50 de ani, a lucrat in Miercurea Ciuc, dar postul i-a fost desfiintat si s-a intors in satul natal:

“E aglomerat! Asta din cauza ca nu au macar un angajat permanent. Si nicio banca, niciun scaun pe care sa stai! Unii sunt bolnavi, nu pot astepta rezemati de pereti atâtea ore!” Ion Pavel se simte de-a dreptul umilit: “Am ajuns sa ne rugam pentru doua milioane”. Urmatorul la rând, Nelu Husanu, are 47 de ani si locuieste in satul Slobozia: “Nu sunt locuri de munca la noi. Si acum mai platesc la Fisc pentru o spitalizare de unspe milioane.

Aici, conditiile sunt foarte proaste. Am venit si joia trecuta si era mai aglomerat decât acum. Cred ca sunt si patru sute de clienti pe zi.” Acuzatiile se indreapta impotriva Primariei Podu Turcului, ca doar “aici e biroul pentru someri, de ce nu fac ceva?”. Gelu Ciorava, primar, sustine ca nu are nicio vina si ca un program de doua zile pe saptamâna la doua mii de clienti e insuficient. Exista o singura solutie: “Mai multe zile de lucru cu beneficiarii sau, si mai bine, un ghiseu deschis permanent.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. s-a ajuns aici deoarece niste inconstienti cu functii de conducere au desfiintat posturile in agentiile locale pentru somaj.intr-o circa financiara sunt 20-30 de persoane care lucreaza cu aproximativ acelasi numar de persoane cu care lucreaza o persoana de la agentia de ocupare.va dati seama ce nebunie,un singur om sa lucreze pentru atatea mii de oameni.este nebunie curata.si asa este peste tot in judet.au decimat punctele de lucru si normal ca sunt nemultumiri.cretinii din vremea lui boc au luat masuri fara nici o ratiune privind reducerile de personal.

LĂSAȚI UN MESAJ