Pe pagina de internet a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Bacaul apare printre judetele cu una dintre cele mai slabe oferte de locuri de munca din tara. Conform aceleiasi surse, in Bacau ar fi disponibile numai 26 de posturi, iar in urma noastra ar mai fi doar judetul Mehedinti, unde sunt numai 24 de posturi vacante.

In rândul codaselor, ANOFM ne plaseaza alaturi de Caras-Severin (33 posturi), Tulcea (53), Suceava (58). De cealalta parte, cele mai multe oferte de locuri de munca sunt in Bucuresti (1.655) si în judetele Cluj (2.399), Prahova (1.595), Iasi (871).

Situatia pare sa fie insa alta, din punctul de vedere al conducerii AJOFM Bacau. „Cifrele nu sunt relevante si induc o imagine eronata, fiindca iau in calcul si prezinta niste date foarte fluctuante. In realitate, in oferta noastra se regasesc constant câte 200 de locuri de munca saptamânal, iar numarul locurilor de munca este in continua crestere in ultimele luni.

PUBLICITATE

Spre comparatie, in aceeasi perioada a anului trecut aveam in oferta doar câte 100-150 de locuri de munca saptamânal. Cel putin in ultimele patru luni, somajul a fost in continua scadere si a ajuns la 6,09% in judetul Bacau, sub media pe tara. Acest lucru este datorat mai ales ofertei din constructii, agricultura si alte ocupatii de sezon”, a declarat Andreea Avram, director executiv al AJOFM Bacau.

In intreg judetul existau in luna mai circa 6.000 de someri care primesc indemnizatie si alti circa 13.800 de someri iesiti din perioada de plata a indemnizatiei de somaj.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ