N-am putut refuza invitatia celor din administratia locala a comunei Solont, a viceprimarului Ion Vârtosu, de a participa la un moment important din viata comunitatii: finalizarea lucrarilor de consolidare, modernizare si asfaltare a Drumurilor comunale 183 si 183A, in lungime de 5,7 kilometri, care face legatura dintre Solont si Cucuieti.

M-am nascut si am invatat primele opt clase in Solont (cu emotie am intrat in curtea scolii si am revazut cladirea in care am desprins tainele abecedarului, cu domnul invatator Constantin Cucu, acum cladirea este modernizata si a devenit muzeu), zilnic mergeam peste un kilometru, pe acest drum, pâna la scoala, pe ploi, pe zapada, uneori apele inundau drumul si ramâneam blocati. De foarte mult timp, solontenii si-au dorit ca drumul lor sa fie asfaltat, sa fie protejat de apele vijelioase, care mâncau mereu din maluri.

Dupa mai multe incercari, abia in 2014, investitia a fost inclusa in programul National de Dezvoltare Locala, la Ordonanta 28. “Lucrarea, destul de complexa, a inceput efectiv pe 7 noiembrie 2014 si va fi finalizata in 2016, pe toata lungimea, de la Solont, Sarata, Cucuieti. Prin proiect vor fi necesari peste 1200 de metri de gabioane (ziduri de protectie), 1700 metri de balustrade, se vor construit 3 poduri, 13 podete, zeci de metri de santuri si rigole betonate si nebetonate, in final investitia se va ridica la suma de 78 de miliarde de lei vechi (1,8 milioane de euro)”, ne declara, in 2015, primarul comunei Eusebiu Alexandrescu.

PUBLICITATE

Investitia a fost finalizata cu sase luni mai devreme, la inaugurare au participat Dragos Benea, presedinte al Consiliului Judetean, reprezentanti ai proiectantului si constructorului, numerosi cetateni din cele trei sate. Dupa inaugurare si sfintire, viceprimarul comunei, prof. Ion Vârtosu, a felicitat constructorul, pe toti cei care au contribuit la finalizarea acestui important obiectiv pentru comuna, dupa care invitatii, cetatenii au plecat in coloana, pe noul drum asfaltat, pâna la Cucuieti, unde a avut loc un spectacol artistic, sustinut de copii de la cele doua scoli din comuna.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ