Crima care a îngrozit toată suflarea din Solonţ s-a petrecut în plină zi şi chiar în centrul comunei. Biata femeie, în vârstă de 50 de ani, a ieşit din Poştă, de unde luase o adeverinţă şi urma să meargă la Postul de Poliţie ca să-i facă băiatului buletin, pentru că împlinise 14 ani.

Când a ajuns în dreptul şcolii a fost atacată, aparent fără motiv, de un minor de 16 ani, din localitate, care se afla în stare avansată de ebrietate, aceste momente fiind surprinse şi de camerele de supraveghere de la unitatea de învăţământ. Victima a început să fugă pe stradă, dar agresorul a urmărit-o şi în poarta unei case a lovit-o cu brutalitate cu picioarele în cap până ce a lăsat-o fără viaţă.

Suspectul era însoţit de un amic de 19 ani, care i-a spus să o lase în pace, dar şi el a fost lovit cu o piatră în cap, se pare tot de minorul de 16 ani, şi a căzut inconştient la pământ. Trupul femeii, plin de sânge a rămas în faţa acelei porţi până ce a sosit echipajul de ambulanţă, care a constatat decesul.

Imediat suspectul a fost încătuşat şi dus la audieri în postul de poliţie, acolo unde a ajuns şi prietenul său, cazul fiind preluat apoi de procurprii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău şi poliţiştii de la Investigaţii Criminale.

„Inculpatul minor, în vârstă de 16 ani, aflat în stare avansată de ebrietate, a acostat şi urmărit victima pe o uliţă din sat, iar la un moment dat, în faţa porţii unei locuinţe a lovit-o în mod repetat cu picioarele în zona capului, cauzându-i leziuni craniene foarte grave, care au condus la deces.

Este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi întrucât acesta este minor riscă aplicarea unei măsuri educative de maximum 15 ani internare într-un centru de detenţie”, a declarat procuror Cristinel Ciocântă, şef Seţie Urmărire Penală, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.PUBLICITATE