Succes notabil reușit de reprezentativa de lupte greco-romane a României la Campionatul European pentru Seniori U23 desfășurat săptămâna trecută, în Serbia, la Novi Sad. Echipa „tricoloră” s-a situtat în clasamentul general pe locul 4, în imediata vecinătate a „coloșilor” din luptele greco-romane: Georgia, Rusia și Turcia.

La ascensiunea României a contribuit în mod decisiv și băcăuanul Alexandru Solomon. Luptătorul SCM Bacău a fost aproape de o medalie, însă a pierdut cu 7-4 finala mică a categoriei 67 kg contra reprezentantului Belarusului.

Poziționat pe locul 5, „Solo” a adunat 10 puncte, care au permis României să totalizeze 78 de puncte, cu opt peste o altă super-putere a luptelor, Ucraina, țintuită pe locul 5, cu 70 puncte. Campioană europeană, Georgia a strâns 178 puncte, devansând astfel Rusia (167 p.) și Turcia (141p.).

Rezultatul obținut la Novi Sad îi consolidează lui Alexandru Solomon postul de titular la următoarele competiții, inclusiv cele de anul viitor, băcăuanul încadrându-se și în 2020 la aceeași categorie de vârstă.

Alte articole