În urma evaluarii proiectelor prezentate în cadrul celei de-a VIII-a editii a concursului national „Euroscola” 2015-2016, organizat de Parlamentul European în scolile din întreaga Uniune Europeana, echipa Liceului Teoretic „Spiru Haret” Moinesti s-a clasat în rândul câstigatorilor, fiind invitata sa participe la Ziua Euroscola, desfasurata la sediul Parlamentului European de la Strasbourg.

Euroscola este unul dintre programele dedicate tinerilor si aplicat în toate statele membre, scopul sau declarat este de a reuni în cadrul unor zile festive, adolescenti din toate statele membre ale Uniunii, oferindu-le ocazia de a afla pe viu cum functioneaza Parlamentul European, dar si de a cunoaste mentalitatile si asteptarile altor tineri din statele membre. Câstigarea concursului le-a oferit elevilor si o excursie gratuita de 8 zile în Europa, având sansa sa viziteze mai multe orase europene, cum au fost Budapesta, Viena, Salzburg, Munchen, Strasbourg, Nurenberg si Praga.

Echipa, formata din 24 de elevi a fost coordonata de profesoara de geografie, dr. Claudia Apostu, a obtinut acest rezultat cu proiectul de voluntariat “Solidari cu cei de lânga noi”, care s-a desfasurat atât în anul scolar precedent, cât si pe tot parcursul vacantei, pâna în luna octombrie. Inspirat de motto-ul voluntarilor UE pentru ajutor umanitar “We care, we act”, proiectul s-a centrat pe problemele locale si a implicarii civice a tinerilor în comunitate, prin organizarea a numeroase activitati: spectacolele caritabile sustinute de grupul bucurestean de actorie “Cuibul Artistilor”, Bubble Parade, Green Party, Holi Festival, Green Fashion Street, Marsul Biciclistilor, campania „Jucarii pentru copii”, care au fost daruite copiilor din Comanesti, Moinesti, iar un colet cu jucarii a fost trimis în Nepal. Prezenta elevilor la Ziua Euroscola s-a datorat si partenerilor de proiect, prof. Gabriela Dan si Gabriela Biea, Daniela Enea, de la compartimentul mediu al Primariei Moinesti, Ionica Manolache, directorul Centrului Social Moinesti, Asociatia ACTIV Moinesti, tinerii actori de la Cuibul Artistilor din Bucuresti, precum si fostelor eleve ale Liceului, Andra Solontanu si Maria Atanasoaei.

PUBLICITATE

“Pentru mine, câstigarea premiului I la concursul international “Schools Sustainability Challenge” de la Oxford University, pentru cel mai bun proiect de educatie sustenabila mi-a dat încredere si motivare. Proiectul Euroscola e confirmarea ca se poate. Satisfactia pentru tot efortul depus a venit la sfârsitul Zilei Euroscola, când la iesirea din Parlamentul European, le-am vazut bucuria si entuziasmul, fericirea în priviri si toti am fost mândri de ei. Asta e tot ce conteaza”, ne-a declarat prof. dr. Claudia Apostu, coordonator proiect.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ