Având în vedere valorile ridicate de trafic din acestă săptămână, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au desfășurat la data de 03 martie a.c. o acțiune cu caracter preventiv-informativ în scopul reducerii accidentelor rutiere, cu precădere cele cauzate de oboseala la volan.

Polițiștii băcăuani, prezenți pe DN 2-E 85, au acționat pentru prevenirea producerii de accidente de circulație, și au oprit în trafic vehicule care tranzitau județul, înmatriculate în alte state, cu precădere din Ucraina și ai căror conducători auto aveau de parcurs o distanță considerabilă până la destinație. Pentru a veni în sprijinul acestora, polițiștii le-au oferit ceai cald, o cafea, dar și o pauză binevenită.De asemenea, conducătorilor auto opriți le-a fost adus la cunoștință faptul că, simptomele de oboseală duc la scăderea timpului de reacție, a vederii, a performanței și vigilenței și induc stare de somnolență.

Polițiștii rutieri sunt permanent la datorie pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere!

Recomandări pentru conducătorii auto:

• odihniți-vă bine înainte de a porni la drum;
• dacă nu vă simțiți bine sau suficient de odihniți, nu conduceți;
• evitați administrarea de medicamente care afectează capacitatea de a conduce autovehicule, dacă intenționați să plecați la drum;
• etapizați-vă călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni;
• pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule;
• evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE