Florin Grapa este ingrijorat ca echipa de volei feminin va avea parte de bani putin pe Legea 350/ 2005. Foto: Liviu Maftei

Saptamâna aceasta, cluburile sportive ar trebui sa afle ce sume vor primi de la Primarie in baza legii privind finantarile nerambursabile

Chibzuinta sau caterinca?

O intrebare de milioane. De milioane de lei, ca sa fim mai exacti. Asadar, câti bani vor incasa principalele cluburi sportive bacauane in acest an pe Legea 350/ 2005? Intrebarea ii macina de luni bune pe conducatorii de cluburi.

Si, teoretic, ea ar trebui sa-si gaseasca un raspuns saptamâna aceasta, atunci când comisiile din cadrul Primariei vor analiza dosarele depuse. Ce se stie cu certitudine este ca suma totala e de 7 milioane de lei, cu 11 mai putin decât in urma cu un an. Criza, chibzuinta, caterinca, ciuciu: puneti dumneavoastra eticheta care s-ar potrivi hotarârii luata de Stavarache & Comp. prin care bugetul destinat sportului pe 350/ 2005 a fost drastic diminuat.

PUBLICITATE

Doua paie la trei magari

Luând in considerare sumele acordate numai anul trecut (5.750.000 lei pentru handbalistii de la Stiinta MD Bacau, prin Asociatia Top Sport, 2.800.000 lei pentru fotbalistii de la Sport Club si 2.700.000 lei pentru voleibalistele de la Stiinta, prin Pro Stiinta), dar si nevoile actuale ale respectivelor grupari, este clar ca principalele trei pretendente sunt aceleasi ca in 2014. Pe cu totul alte sume, clar.

Mult mai mici, la fel de clar. Prin urmare, este vorba de: echipa de volei feminin Stiinta Bacau, divizionara B de fotbal Sport Club si echipa de handbal masculin Stiinta MD Bacau. Interesant este ca reprezentantilor celor trei grupari li s-a transmis, in mod direct sau indirect, ca nu au motive de ingrijorare si ca pot sta linistiti. De asa liniste, sa aiba parte si cine imparte, nu credeti?

Ingrijorarea lui Grapa

“Tare imi este teama ca se termina totul si ca sportul bacauan a ajuns pe marginea prapastiei. As vrea sa fiu optimist, dar nu pot. Am ajuns in luna iunie si inca nu stim ce bani vom primi pe Legea 350. Asta in conditiile in care noi am depus proiectul la timp si nu am cerut niciun fel de amânare pentru inchiderea vechiului proiect. Mai e putin si se reiau pregatirile, iar eu nu stiu pe ce lot ma voi baza”, si-a exprimat nemultumirea si ingrijorarea Florin Grapa, antrenorul campioanei României la volei feminin din 2013 si 2014, Stiinta.

Datorii si diminuari

Cei de la Sport Club Bacau au cu totul alte griji decât configurarea lotului cu care sa atace sezonul 2015-2016. Pâna sa se ocupe de partea sportiva, inca au de lucru cu problemele financiare. Trebuie sa stearga datoriile facute de fosta conducere, instalata cu voie- zor- nevoie de Imparatia Primariei (“Liviu Goian A primarul Romeo Stavarache a love”, sta scris pe peretii stadionului “Municipal”) si, totodata, trebuie sa diminueze contractele in vigoare pentru a o scoate la capat. Daca o vor scoate! Fara cel putin doua milioane de lei pe 350/ 2005, Sport Clubul isi poate lua adio de la liga secunda. Se aude?

Zona Crepusculara

In fine, daca vrem sa dam de urmele Stiintei MD, trebuie sa cautam Zona Crepusculara. Numai in Zona pot disparea milioane de euro si, o data cu ele, Asociatia Top Sport condusa de cumatrul lui Stavarache, Titi Apostol. In ceea ce priveste viitorul echipei de handbal, acesta este legat de noul manager, Gabriel Armanu, de Elite Sport, asociatia care a depus proiect pe 350/ 2005, si de o posibila trecere a Stiintei MD sub palaria clubului Primariei, CS Stiinta Municipal Bacau. Inglobarea echipei in clubul Primariei ar largi sfera finantarilor din bani publici pentru handbalul masculin. Cel putin, asa sunt calculele. Sa nu cumva, insa, ca sportul bacauan sa ramâna, din nou, cu buza umflata. Si cu socoteala in mâna!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Cumva Elite Sport vine de la Elitemob? Un alt “sponsor” de “calitate” care are probleme cu legea.Oare in tot orasul nu se gasesc sponsori adevarati pentru sportul de performanta sau le este frica de ceva sau cineva?

 2. Noul manager nu este cumva vechiul manager de la CSM BACAU 2010?
  A avut rezultate remarcabile si acolo si trebuia promovat. Tot de la biblioteca bate vantul.
  Succes in continuare

 3. La carma sportului in BC acum sunt copii oamenilor de partid de pe timpul lui Ceausescu , fara valoare sportiva dar cu parinti si cunostinte la toate nivelele ei erau mereu titulari, copii dornici de sport dar din clasa muncitoare la 3 schimburi nu erau buni de nimic doar de umplutura si rezerve.
  Acum tot ei sunt antrenori, conducatori, coordonatori sau alte roluri manageriale.
  Rezultatul se vede de 25 de ani si in plus amestecul cu politicul a dus la performantele laudabile din ziua de azi.
  Mai bine se inventeaza din nou oina, 9 pietre, sotron, miuta sau tenis cu piciorul.

LĂSAȚI UN MESAJ