Membrii Societatii de Istorie, filiala Bacau, pentru a patra oara, au participat alaturi de elevi la o activitate extracurrilara, de aceasta data dedicata Zilei Nationale a României.

Initiativa a apartinut vicepresedintei societatii, prof.dr.Jenny Ghioc, care a organizat aceasta activitate la Scoala cu Clasele I-VIII „Alecu Russo”, la care au participat prescolarii gradinitelor structuri ale scolii, parintii acestora, elevi din ciclul primar si gimnazial, cât si elevi de la Scoala cu Clasele I-VIII din Sanduleni, de la Colegiul National „Ferdinand I” si de la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”.

Prescolarii si elevii de la ciclul primar au recitat si au cântat cântece patriotice, elevii de la ciclul gimnazial au prezentat mici eseuri despre importanta Zilei Nationale, iar elevii de la cele doua colegii nationale le-au prezentat colegilor mai mici cum a fost realizata Unirea cea Mare si care au fost personalitatile care au jucat un rol important in infaptuirea acestui ideal national.

Presedintele de onoare al societatii, prof.dr.Ioan Mitrea, si presedinta societatii, prof.dr.Livia Liliana Sibisteanu, au dezbatut cu elevii participanti despre semnificatia Marii Uniri si despre simbolurile nationale ale României.

Majoritatea prescolarilor si elevilor scolii gazda au fost imbracati in costume nationale, iar o parte din cadrele didactice participante au purtat ii, in semn de omagiu adus valorilor nationale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ