3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

Social-democratii bacauani isi vor desemna o noua conducere

HomeActualitateSocial-democratii bacauani isi vor desemna o noua conducere

Social-democratii bacauani isi vor desemna o noua conducere

Pesedistii au, vineri, alegeri pentru sefia organizatiei judetene. Adevarata batalie se va da insa joi, in biroul politic. Tot ce va urma, pregatirea, in comune, a alegerilor din 2012 si rezultatul acestora, va depinde de scrutinul intern si de numele viitorului presedinte executiv.

Social-democratii bacauani isi programasera alegerile pe 10 iulie, dar au fost nevoiti sa le devanseze din cauza ca Victor Ponta, presedintele PSD, e ocupat sambata. Asadar, Conferinta judeteana va avea loc vineri, de la ora 16, in Sala Ateneu. In rest, se stiu putine lucruri, chiar in interiorul PSD, despre alegerile care au loc poimaine. “Vom vedea, vom analiza”, “trebuie sa discutam in birou si sa luam o decizie”, sustin social-democratii. Discutia “in birou”, democratica, nu-i asa, inseamna, de fapt, intalnirea cu Viorel Hrebenciuc, presedintele judetenei. El le va spune cine se inscrie si cine castiga. Deocamdata, exista doua certitudini: Hrebenciuc va candida si va ramane presedintele organizatiei de Bacau, iar Dragos Benea se va lupta pentru functia de presedinte executiv. Deputatul Gabriel Vlase, actualul nr. 2 in partid, nu raspunde la telefon, dar in urma cu o luna sugera ca e posibil sa nu mai candideze. “Nu si-a depus inca dosarul, dar mai are timp sa o faca, a declarat Dumitru Braneanu, secretar general al PSD Bacau. Se poate inscrie si in ziua alegerilor sau poate veni o propunere din sala chiar in timpul conferintei.”

S-au mutat in „Cladirea Albastra“

Cabinetul deputatului Gabriel Vlase si judeteana PSD functionau, pana acum, la aceeasi adresa, mai exact in spatiul din bulevardul N. Balcescu. Zilele astea, organizatia isi cara bagajele in “Cladirea Albastra”, unde a inchiriat 600 mp, la parter si mezanin, fiind vecina cu SIF Moldova. Deputatul Vlase a fost lasat singur la sediul din N. Balcescu. E ca un divort taman inainte de alegeri, un mesaj pentru delegati. Vlase va fi nevoit sa inchirieze alt spatiu pentru biroul sau parlamentar intrucat nu a fost cooptat in noul proiect. La Conferinta PSD vor participa 420 de delegati din 93 de organizatii. Comunele cu rezultate foarte bune in turul I al alegerilor prezidentiale vor avea 6 delegati, iar cele cu rezultate slabe, doar 2. Comitetul executiv al PSD, format din 50 de membri, se va reuni, joi, in “Cladirea Albastra” si va aproba rapoartele de activitate. Daca pentru functia de presedinte executiv va candida si Gabriel Vlase, conferinta va fi furtunoasa. “De neuitat”, zic unii, frecandu-si mainile. Conflictul dintre Vlase si Benea, vechi de vreo sase ani, s-a ascutit la Conferinta Nationala a PSD. S-au inscris pentru functia de vicepresedinte al partidului pe rand, intai Dragos Benea, iar dupa ce s-a renuntat la ideea “candidatul isi face echipa” si Gabriel Vlase, primul fiind silit sa se retraga.Silvia Patrascanu

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri