Slujbă pentru Ștefan cel Mare, la Buhusi

0

Duminică, 2 iulie 2017, începând cu ora 11:00, la monumentul Dreptcredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, situat în fața Sălii Sporturilor din Buhuși, s-a oficiat o slujbă religioasă închinată Sf. Voievod Ștefan cel Mare.

Slujba a fost oficiată de către IPS Arhiepiscop IOACHIM, care împreuna cu preoții prezenți la eveniment au săvârșit slujba Acatistului Sf. Ștefan cel Mare și parastasul pentru cei adormiți întru Domnul, eroi ai neamului.

La eveniment au fost prezente autoritățile locale și județene dar și numeroși credincioși ce au dorit, prin aceasta, să-și arate recunoștința față de cel care a rămas în conștiința românilor ca mare ctitor de lăcașuri sfinte și vrednic apărător al neamului și credinței strămoșești într-un timp destul de greu încercat.

PUBLICITATE

In 1457 Stefan urca pe tronul Moldovei dupa ce il inlatura pe Petru Aron. Acesta din urma il ucisese pe tatal lui Stefan, Bogdan al II-lea. Ajutat de catre Vlad Tepes, domnul Tarii Romanesti, Stefan cel Mare il infrange pe Aron in luptele de la Doljesti si Orbic, fiind inscaunat, pe ‘‘campia Direptatii’’ ca domn mostenitor al tronului Moldovei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ