Consiliul Judetean Bacau (CJ) a fost prezent la editia de toamna a Târgului National de Turism al României, organizat de Romexpo cu sprijinul asociatiilor si patronatelor din turism. “Scopul participarii la cele mai importante evenimente de turism din România il reprezinta atragerea unui numar tot mai mare de turisti printr-o promovare constanta si consecventa a obiectivelor pe care judetul Bacau le detine in patrimoniu, coroborat cu asigurarea sustenabilitatii celor doua proiecte implementate de catre CJ Bacau”, arata Romulus Busnea, inspector in cadrul Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont (SPJPTCAS) al CJ Bacau. Cele doua proiecte cu finantare europeana sunt ProBacTur (promovarea judetului prin turismul de agrement si balnear, turismul cultural si cel ecumenic) si Schi Parc Slanic Moldova.

Vor petrece concediul pe Nemira…

Ca noutate, in cadrul Târgului de Turism au fost lansate revistele “Statiunile bacauane, oaze de sanatate si relaxare pentru toate anotimpurile. Slanic-Moldova si Târgu-Ocna, statiuni turistice de interes national” si “Pârtia de schi Nemira”, realizate de SPJPTCAS Bacau. Intre altele, acestea cuprind date despre factorii de cura, atractiile turistice, trasee, evenimente, baze de tratament, unitati de cazare, date tehnice despre pârtia “Nemira”, reguli pentru schiori si turisti, sfaturi Salvamont etc. “La acestea se adauga si o serie de lecturi inedite, ca Legenda Nemirei, tulburatoarea poveste a zeitei padurilor, florilor si izvoarelor din muntii ce imprejmuiesc vaile Slanicului si Doftanei”, a explicat Romulus Busnea, adaugând ca prezentarile i-au convins pe vizitatorii standului: “Unii dintre acestia au declarat ca isi vor programa concedii in judetul Bacau, dupa ce au intrat in contact cu oferta turistica variata a zonei si au marturisit ca au redescoperit frumusetea locurilor din aceasta zona a Moldovei.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ