13 aprilie 2024
ActualitateSlanic Moldova: "Schi Parc" trece in proprietatea judetului

Slanic Moldova: “Schi Parc” trece in proprietatea judetului

Pârtia din Slanic Moldova si intregul complex de agrement in care este inclusa a fost realizata cu fonduri europene accesate prin Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de catre ADR N-E. Finantarea are la baza un contract incheiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si doua unitati administrativ-teritoriale (UAT) aflate intr-un parteneriat, mai exact, Judetul Bacau si Orasul Slanic Moldova.

Judetul Bacau, prin Consiliul Judetean (CJ), se obliga sa asigure cofinantarea, iar Slanic Moldova, prin Consiliul Local, terenul. In iulie 2013, pentru a administra si exploata obiectivul, Judetul Bacau si Orasul Slanic Moldova au incheiat si un contract de asociere care prevede ca bunurile imobile rezultate din realizarea proiectului finantat prin POR vor fi incluse in domeniul public al Judetului Bacau. Consilierii judeteni vor aproba, astazi, in sedinta ordinara preluarea constructiilor din cadrul complexului de agrement.

E vorba despre pârtia de schi, cu o lungime de 1413 m, instalatia de transport pe cablu – 1101 m, cabina de comanda, cabina de observare, cladirea rezervorului de apa, instalatia de iluminat pe timp de noapte – 1765 m, parcarea si drumul de acces, instalatia de alimentare cu energie electrica, retelele de apa si canalizare, precum si instalatia de zapada artificiala – 1340 m. Cel mai mult a costat instalatia de telescaun (11,5 milioane de lei), urmata de cea pentru producerea zapezii (2,9 milioane de lei).Valoarea totala a acestor obiective este de peste 19,7 milioane de lei. Dupa trecerea in proprietatea judetului, constructiile realizate in cadrul proiectului Schi Parc Slanic Moldova vor fi date in administrare Serviciului Public pentru Promovarea Turismului din cadrul CJ Bacau, pe o perioada de zece ani.

Proiectul “Schi Parc Slanic Moldova” are o valoare de 25,26 milioane de lei, din care 8,7 milioane din fonduri europene, 17 milioane, contributia CJ, iar 1,17 milioane, valoarea terenului oferit de CL Slanic Moldova. Pârtia e amenajata pe versantul nordic al Muntilor Nemira, are o lungime de 1413 m si o latime de 38 m. Punctul de plecare este la altitudinea de 714 m, iar cel de sosire la 484 m. Capacitatea maxima de primire este de 693 de schiori/zi.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri