Rotary Club Bacau a organizat la Slanic Moldova tabara anuala care i-a reunit pe unii dintre cei mai premiati mici pictori din Bacau, Ploiesti si Chisinau

Douazeci de elevi laureati ai unor concursuri de pictura, majoritatea din Bacau, de la Colegiul National de Arta “George Apostu” din Bacau si de la alte institutii de invatamânt, din Ploiesti si Chisinau s-au reunit timp de o saptamâna la Slanic Moldova, intr-o tabara de arta plastica anuala si devenita de traditie, in organizarea Clubului Rotary Bacau.

Micii artisti s-au bucurat de natura, de aer curat, dar mai ales de posibilitatile nelimitate pe care imprejurimile pitoresti le-au oferit ca subiecte pentru pânzele lor. Indrumatori artistici le-au fost profesorii Ion si Ionela Lazureanu, de la Colegiul National de Arta “George Apostu”, iar de partea administrativa, de distractie, de tabara efectiva s-a ocupat binecunoscutul si sufletistul Remus Lupu, conducatorului Clubului de turism si ecologie „Veniti cu noi”, una dintre cele mai active astfel de organizatii din Bacau.

Cu ajutorul sau au fost organizate drumetii, jocuri de socializare bazate pe educatie non-formala, discoteca, iar cu sprijinul autorizat al gazdelor de la Pensiunea „Paltinis„ a fost realizata si o instalatie de tiroliana, unde copiii au demonstrat cât de temerari sunt.
Distractia s-a impletit cu activitatea de baza din tabara, aceea de pictura. Tema aleasa a fost peisajul in ulei, mai ales ca majoritatea tinerilor pictori, multiplu laureati la diferite concursuri, au incercat pentru prima oara tehnicile in ulei. La final s-a vazut insa ca anii multi de experienta in fata sevaletului au rodit frumos, dovada fiind multimea de tablouri remarcabile.

”Tabara a fost un succes pentru ca elevii au invatat tehnicile in ulei, pentru ca au pictat in natura si au deprins tainele compozitiei tabloului, au facut tot felul de experimente. Mereu am discutat, am analizat tablourile, pentru ca sa fie intelese bine toate tehnicile. Nu in ultimul rând, tabara a fost un succes datorita gazdelor foarte primitoare, a conditiilor fara repros pe care ni le-au oferit”
profesorul Ionel Lazureanu

Copiii nu au platit nimic pentru sederea in tabara timp de o saptamâna, intrucât sprijinul material a venit din partea Rotary Club Bacau. O parte din bani, insa, provin din vânzarea tablourilor realizate in tabara de anul trecut, care a avut loc la Tescani. La fel se va intâmpla si anul acesta, când tablourile vor valorificate, iar fondurile strânse vor contribui la organizarea taberei de anul viitor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ