Timp de trei zile, statiunea Slanic Moldova a devenit polul national offroad prin desfasurarea celei de-a II-a etape a Campionatului National si a Trofeului „Dacii Liberi”, evenimente desfasurate sub egida Federatiei Române de Automobilism Sportiv si a Comisiei Nationale de Off-Road, in organizarea cluburilor Off-Road Vaslui si Off-Road „Dacii Liberi”, cu sprijinul Primariei Slanic Moldova si a Consiliului Judetean Bacau. La aceasta competitie au participat 55 de echipaje care s-au intrecut la 3 clase de concurs si care au oferit publicului prezent pe trasee momente incântatoare de spectacol off-road si adrenalina. Turistii aflati in statiune au fost placut impresionati de acest eveniment, multi dintre ei venind in Slanic Moldova special pentru aceasta competitie. „Am fost anul trecut, când s-a desfasurat pentru prima data acest gen de concurs aici in Slanic si mi-a placut foarte mult. Am urmarit calendarul competitiilor de acest gen si când am aflat ca va fi din nou in Slanic nu am putut sa ratez asa ceva. Este o competitie superba iar Slanicul ofera conditii excelente pentru asa ceva”, ne-a spus Ishtvan Kerekesh, turist venit din Mures.

La linia de start l-am intâlnit si pe primarul Andrei Serban, care nu putea fi altfel decât in mijlocul evenimentelor: „Am avut un parteneriat cu organizatorii iar eu, in calitate de primar, i-am ajutat cu tot ce a fost nevoie pentru reusita acestui eveniment, având in vedere ca este un aspect favorabil pentru Slanic Moldova, fiind o forma foarte buna de promovare a statiunii”, a declarat acesta. La aceasta editie, competitorii au avut o proba noua, in premiera, proba de noapte intitulata „Noaptea Nemirei” care s-a disputat vineri seara. Intrecerea s-a desfasurat pe un traseu de 20 de km prin munti, un traseu destul de dificil care a fost luminat de faclii. Noaptea feerica s-a incheiat cu un foc de tabara la care pilotii s-au relaxat si s-au bucurat ca totul a fost bine. De remarcat a mai fost si proba de Trial desfasurata pe un traseu intre Cascada si Camping, un traseu cu capcane si surprize prin munti si pârâie, proba in care pilotii au avut ocazia sa-si demonstreze maiestria. Toate conditiile au fost excelente si foarte apreciate de toti participantii, care au subliniat ca modelul de organizare de la Slanic poate fi catalogat drept exemplu pentru toti organizatorii de astfel de evenimente.
Etapa a III-a a Campionatului National de Off-Road va avea loc in perioada 23 -25 iunie la Piatra Neamt.

Un calendar plin in statiune

PUBLICITATE

Profitând de faptul ca l-am intâlnit pe cel care conduce destinele statiunii, am incercam sa aflam si alte repere ale evenimentelor ce se vor desfasura in aceasta vara. Astfel, am aflat de la primarul Andrei Serban ca Slanic Moldova are deja o traditie in desfasurarea evenimentelor care atrag anual mii de turisti. Vorbim aici de Festivalul de Folclor si Arta Mestesugareasca desfasurat in parteneriat cu Consiliul Judetean in luna august. In fiecare week-end are loc in parcul din statiune „Anotimpul cultural al Slanicului”, care cuprinde activitati culturale intre care programe-spectacol de muzica de jazz, folclor si alte genuri muzicale, momente care atrag foarte multi turisti. In luna iulie, timp de trei zile, va avea loc Festivalul „Zilele Slanicului” care atrage alte mii de turisti dar si pe cetatenii orasului, care se pot bucura de programe de exceptie, pentru toate categoriile de vârsta. Si nu putem sa nu amintim de Festivalul Judetean de Traditii si Obiceiuri de Iarna.

[wonderplugin_gallery id=”554″]

Si daca am pomenit de sezonul rece, trebuie sa spunem ca odata cu deschiderea pârtiei de schi, Primaria Slanic Moldova in parteneriat cu Consiliul Judetean, va organiza anual, la pârtia Nemira, Serbarile Zapezii. Toate aceste evenimente vin pentru a revitaliza turismul de la poalele Nemirei. Primarul Andrei Serban nu a pierdut prilejul sa ne reaminteasca de faptul ca in urma cu aproape o saptamâna, la hotelul Perla din Slanic Moldova a avut loc Congresul National de Balneologie care a fost un real succes iar medicii din toata tara, prezenti la aceasta reuniune, au apreciat cum arata unitatea hoteliera, precum si conditiile din statiunea Slanic Moldova. „La ora actuala, la Slanic este nevoie de mâna de lucru, fiind vacante peste 200 de posturi in turism. In plus, prin faptul ca am finalizat doua blocuri ANL, tinerii au posibilitatea, in conditiile legii, sa primeasca garsoniere sau apartamente. Aceasta reprezinta o forma prin care incerc sa aduc acasa tinerii plecati in strainatate”, a declarat edilul localitatii.
In blocurile ANL din Slanic sunt 42 de garsoniere si apartamente, iar statiunea Slanic Moldova ofera turistilor peste 4000 de locuri de cazare in hoteluri si pensiuni.

Edilul Andrei Serban ne-a mai marturisit ca este in discutii cu reprezentantii Ocolului Silvic bisericesc pentru ca ar vrea sa construiasca in zona de deasupra primariei, unde a fost un poligon de tragere, un stadion cu 1000 de locuri. Baza sportiva a statiunii ar urma sa se extinda, ceea ce ar conta foarte mult pentru aducerea sportivilor in cantonamente de pregatire.
„Sunt mândru ca, la aceasta ora, toti turistii care vin in Slanic Moldova sunt incântati de modul in care arata statiunea si de faptul ca vorbesc foarte frumos despre ce au gasit aici”, ne-a spus la finalul intâlnirii primarul Andrei Serban.

„Pe lânga pârtia de schi care atrage din ce in ce mai multi turisti pentru sezonul rece, mai avem un proiect de viitor, proiect care deja a primit punctajul necesar iar masura de finantare s-a deschis in urma cu trei saptamâni. Este vorba de proiectul Aqua-land – Patinoar, Amfiteatru, cu doua terenuri de tenis si scena pentru spectacole in aer liber. In aceste conditii, Slanicul este pe drumul cel bun, meritul fiind al nostru, al tuturor cetatenilor din Slanic.”
primarul Andrei Serban

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Dincolo de spectacol si adrenalina cum ramane cu protejarea mediului inconjurator?Noxe si zgomot intrun loc unde linistea trebuie sa fie stapana?Se ara si se polueaza solul si apele izvoarelor si noi numim asta spectacol……????

LĂSAȚI UN MESAJ