Politistii din Slanic Moldova au gasit persoana care a inchis izvoarele minerale, mai exact pompele si usa cladirii in care se afla pompele.

“Este vorba despre Gheorghe Dascalu, consilier local si administrator al Flora SRL, firma care are in proprietate cladirea si care se afla in insolventa”, a declarat Andrei Serban, primarul orasului Slanic Moldova.

Terenul din jurul cladirii si caile de acces la izvoare apartin domeniului public. Dorind sa aflam care este pozitia sa, am incercat de mai multe ori sa-l contactam pe Gh. Dascalu, dar nu am reusit.

PUBLICITATE

S-a mai intâmplat

Nu e prima data când izvoarele sunt inchise, iar turistii nu beneficiaza de apele minerale pentru care au venit in Sl. Moldova.

Un astfel de incident a mai avut loc in 2003. Decizia de a inchide izvoarele a apartinut atunci societatii Perla Moldovei, care obtinuse de la Agentia Nationala a Resurselor Minerale licenta de exploatare si care voia sa refaca instalatiile si sa modernizeze izvoarele.

In 2003, Gh. Dascalu se arata foarte revoltat de aceasta intâmplare. “Terenul pe care sunt izvoarele este domeniul public al localitatii si inchiderea izvoarelor de apa minerala este un abuz. Oamenii vin aici pentru tratament, nu la distractie, si recomandarile medicilor sunt complexe. Bolnavul vine, face cura in bazele de tratament si, când trebuie sa o continue cu apa minerala, nu are de unde. Va trebui in scurt timp sa inchidem statiunea”, declara Gh. Dascalu, in 2003, pentru presa locala. Pe vremea aceea era tot consilier local si administrator al Complexului “Flora”.

In acest moment, pentru autoritati, important este sa se gaseasca o solutie, statiunea având mult de suferit de pe urma deciziei proprietarului constructiei in care se afla pompele.

“Am luat legatura cu reprezentantul Instant Expert, administratorul judiciar al firmei Flora SRL, si am propus ca Primaria Slanic Moldova sa preia cladirea respectiva. Ar fi o solutie pentru a nu mai avea probleme in viitor, niciodata”, a declarat Andrei Serban.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. De ce nu se da de pamant cu nesimtitul asta ? Ce se gaseste in subol este bogatia tarii. Ce fac parlamentarii puterii din Bacau ? Iancu, Necula, Avram ” ? Dorm in continuare in Parlament ? in loc sa intervina. Rusine ! Asteapta un nou vot. La munca, neputinciosilor.

    • Ce se gaseste in subsol este bogatia tari ……hahaha Tucule scoala tata ca bogatiilt tari care e tara ta e vandute bre , apa voastra de slanic nu e bogatie tata e un pamflet , e un fel de arseni boca facator de minune.

  2. NU AU INTERES PENTRU CA I NU LE IESE SPAGA DE ACEEA NU I INTERESEAZA PE EDILII BACAULUI…NU LE INTRA NIMIC IN BUZUNARE DE ACEEA NU IAU ATITUDINE…DOAR UN RAHAT TURCESC CU GHILIMELELE DE RIGOARE

  3. De ce nu spuneti si a cui era societatea Perla Moldovei care a facut acelasi lucru in 2003 ? A actualului primar care acum se da de ceasul mortii ca nu au turistii apa minerala. Pai da caci era singurul lucru care mai aducea turisti in statiune. Nu partia de schi, nu nu bazinul de innot sau asa zisa sala de sport aduc turisti. Iara in ce priveste parcul d-lui primar trebuie sa-i amintim ca nu e facut de el, acesta fiind unul din punctele de atractie inca de la temeliile statiunii Slanic Moldova.

  4. Schimbați macazul! Nu mai merge cu lucrul făcut aiurea, nu mai merge!!! In fiecare zi ne batem joc! Vedem pe mass-media o serie de filmulețe cu “marii salvatori montani” cum smăcuiesc traseele turistice, vedem în fiecare zi câțiva scamatori ce ” dezvoltă intens Slănic -Moldova, vedem cum se duc banii publici pe niște lucrări de doi bani! Izvoarele minerale trebuiau să aparțină domeniului public și nu unei anume persoane juridice sau private. Ne tot văicărim că popii au închis traseul 300scări, că izvoarle minerale sunt oprite de un neica nimeni etc. Stă în putința Consiliului Local Slănic Moldova( si nu a primarului) să pună punct unor scamatorii de doi bani! Nu așa se face turism stimați slăniceni! Eliminați asemenea reclamă de prost gust! Este o reclamă regizată de dragul dezvoltării turismului local, cu Salvamont Bacău, Jandarmi Montani, Politie Locală! Nu merge oameni buni!! Lăsați-vă de sportul ăsta!! La muncă, că n-aveți ce salva în zona Nemira! La câțiva gură cască ce urcă pela 300 de Scări sau mai nou pe Cerbu, nu vă scoateți nici sarea din mămăligă!!

  5. Domnilor, eu as fi murit fara apele din aceasta statiune, avand un colon atat de spastic ,incat numai puteam sa mananc nimic si nici un medicament nu-mi folosea. Izvoarele din Slanic Moldova m-au readus la viata. aveam atunci 30 de ani. Merg si astazi in statiune doar pt. ele,ajutandu-ma in continuare sa-mi mentin starea de bine a colonului. Aceste izvoare sunt aur pt. sanatate.
    Fara ele starea colonului meu s-ar deteriora in timp si altceva nu ar fi eficient. Ca mine sunt si altii. Izoarele trebuie sa curga din nou pt. cei suferinzi.

LĂSAȚI UN MESAJ