21 iunie 2024
Zona zeroFapt diversSituație șocantă pe Aeroportul din Cluj-Napoca: 15 pasageri, dați jos din avion...

Situație șocantă pe Aeroportul din Cluj-Napoca: 15 pasageri, dați jos din avion deoarece aparatul de zbor era prea… greu

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca a fost scena unei situații incredibile în această lună, când un zbor cu destinația Munchen a fost întârziat din cauza unei probleme neașteptate legate de greutatea aeronavei. Potrivit informațiilor furnizate de Europa Press, 15 pasageri au fost nevoiți să rămână la sol din motive de siguranță.

Evenimentul neobișnuit a avut loc pe 4 august 2023, când pasagerii înscriși pe zborul Cluj-Napoca – Munchen au experimentat o întârziere neașteptată. După procesul de check-in, aceștia au fost îndrumați să intre în zona de îmbarcare, unde au fost informați că zborul va suferi o amânare de două ore. Totuși, într-un moment ulterior, pasagerii au fost anunțați că există o problemă de greutate a aeronavei și că echipajul lucrează pentru a rezolva situația.Comandantul aeronavei a explicat că pentru a asigura siguranța zborului, era necesar să se redistribuie bagajele din cală pentru a echilibra greutatea avionului. Cu toate acestea, măsura extremă a fost luată atunci când s-a decis că 15 pasageri trebuie să coboare din avion împreună cu bagajele lor personale. Aceștia au fost însoțiți înapoi în terminalul aeroportului fără a primi o explicație clară pentru această decizie surprinzătoare.

Reacția companiei aeriene Lufthansa, care opera acest zbor, a stârnit nemulțumirea pasagerilor. Serviciul de reclamații Erreklamatu a subliniat că această situație este extrem de rară și a subliniat lipsa unor criterii clare de selecție pentru pasagerii evacuați din aeronavă.

Pe lângă dezamăgirea de a fi lăsați la sol, pasagerii afectați au dreptul la despăgubiri considerabile. Potrivit regulamentelor europene, aceștia ar putea primi între 200 și 600 de euro, în funcție de distanța zborului.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img