Conform raportării de astăzi, vineri, 20 noiembrie, a Direcției de Sănătate Publică Bacău, situația epidemiologică în contextul pandemiei, la nivelul județului, arată că:

* 11.462 de persoane au fost confirmate COVID-19, în total, de la începutul epidemiei (cu 219 cazuri noi, mai mult decât ziua precedentă);

* 7.905 de persoane au fost vindecate până acum;

* 266 de pacienți sunt internați în acest moment în spitalele băcăuane, având nevoie de supraveghere medicală și tratament specific;

* 355 de decese sunt înregistrate până acum de la declanșarea pandemiei;

* 401 de probe s-au recoltat în ultimele 24 de ore.

Reamintim că, la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV–2 (coronavirus), care are program de funcționare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă. Cetăţenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Și la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău funcţionează o linie telefonică de urgenţă, 0729/300.130, care are program de funcţionare permanent, unde cetăţenii pot obţine informaţii utile de prevenire şi combatere COVID-19.

Având în vedere menținerea la nivelul județului Bacău a circulației comunitare a virusului, DSP Bacău reiterează următoarele recomandări:
– Păstraţi o igienă riguroasă a mâinilor: spălaţi-vă corect, ori de câte ori este nevoie, minim 20 de secunde!
– Schimbaţi-vă hainele, imediat ce aţi ajuns acasă !
– Dezinfectaţi obiectele personale, inclusiv telefonul mobil !
– Este interzis a se folosi obiecte în comun (caiete, fişe, pixuri etc)
– Purtaţi obligatoriu mască în spaţiile publice închise !
– Masca trebuie să acopere nasul, gura şi bărbia !
– Pentru a vă curăţa casa şi obiectele, folosiţi soluţii pe bază de clor !
– Evitați locurile aglomerate !
– Igiena respiraţiei înseamnă că atunci când tuşiţi sau strănutaţi, o faceţi în pliul cotului !
– Păstraţi mereu faţă de alte persoane o distanţă de aproximativ 2 m !
– Nu recurgeţi la gesturi de socializare precum datul mâinii, îmbrăţişări !PUBLICITATE