14 iulie 2024
SănătateSituația afecțiunilor respiratorii și a cazurilor de gripă în județul Bacău

Situația afecțiunilor respiratorii și a cazurilor de gripă în județul Bacău

În perioada 11-17 martie 2024, situația afecțiunilor respiratorii și a cazurilor de gripă în județul Bacău indică o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri, conform datelor furnizate de autoritățile sanitare.

În ceea ce privește afecțiunile respiratorii, în intervalul menționat au fost înregistrate un total de 1548 de cazuri. Dintre acestea, 54 de persoane au necesitat internare în spital. Distribuția pe grupe de vârstă arată că copiii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani sunt cei mai afectați, cu un total de 785 de cazuri în această categorie.În ceea ce privește pneumoniile și bronhopneumoniile, s-au înregistrat 315 de cazuri în aceeași perioadă, dintre care 97 au necesitat internare în unitățile medicale. Din fericire, nu s-au înregistrat decese în această categorie în această perioadă.

Pe de altă parte, numărul cazurilor de gripă tip A și B a continuat să crească, ajungând la un total de 1729 de cazuri de la începutul sezonului gripal. Comparativ cu săptămâna anterioară, se înregistrează o ușoară creștere cu 5 cazuri. Grupa de vârstă cea mai afectată este cea cuprinsă între 5 și 14 ani, urmată de grupa de vârstă 15-49 ani.

Autoritățile îndeamnă populația să respecte măsurile de igienă și să se vaccineze împotriva gripei, în special grupurile de risc, pentru a reduce răspândirea virusului și impactul asupra sănătății publice în județul Bacău.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri