Prefectul judetului Bacau, Dorian Pocovnicu, s-a intâlnit, joi, cu primarul din Racaciuni, Lucian Cheta, si cu viceprimarul Ion Ciciu pentru a analiza situatia sinistratilor din Gâsteni. La discutii au participat si membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Ultimele date sunt ca a incetat fenomenul de alunecare, a inceput evaluarea pagubelor, au fost alocate 6 locuinte modulare din rezervele statului, E.ON a reluat furnizarea energiei electrice la Fundu Racaciuni si Dumbraveni, iar Crucea Rosie a promis paturi, saci de dormit si alte produse de necesitate.

Persoanele evacuate, cu sprijinul pompierilor, au recuperat bunurile din locuintele afectate de alunecari. “Situatia este monitorizata in continuare si, in functie de evolutie, de analizele specialistilor, vom decide urmatoarele masuri. Vreau sa-i asigur pe cei care au fost afectati ca vom face toate demersurile pentru a-i sprijini in refacerea locuintelor pe locatia pe care le-o va pune la dispozitie Primaria Racaciuni”, a declarat Dorian Pocovnicu.

PUBLICITATE

In sedinta de guvern de joi a fost aprobata alocarea modulelor, dupa care a inceput amplasarea acestora in Racaciuni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ