Cimentul si caramizile necesare sinistratilor din Gâsteni-Racaciuni au sosit la destinatie miercuri, 15 iulie, cu sprijinul Habitat for Humanity Comanesti (HHC). Alaturi de reprezentantii organizatiei, la fata locului au fost prezenti Dorian Pocovnicu, prefectul judetului, Lucian Cheta, primarul comunei, si, bineinteles, beneficiarii.

Incepând din martie, când au avut loc alunecarile de teren din Gâsteni, Institutia Prefectului a urmarit modul in care s-au miscat lucrurile, iar Primaria Racaciuni si Consiliul Local au sprijinit direct populatia.

“Noi le-am oferit loturi de teren familiilor care vor fi stramutate, le-am ajutat in intocmirea actelor cadastrale si a celor de dare in folosinta si le-am asigurat utilajele necesare pentru a face sapaturile. Unii sinistrati au inceput sa lucreze la fundatia noii case.

PUBLICITATE

Ii vom ajuta si cu bransamentele la reteaua de apa si energie electrica”, a declarat primarul Lucian Cheta. Autoritatile i-au asigurat pe cetateni ca vor face toate demersurile pentru ca cele necesare construirii locuintelor sa nu le lipseasca.

“Toate institutiile statului care se pot implica in ajutorarea oamenilor vor fi mai departe implicate la maxim. Daca la sfârsitul lui martie cetatenii sinistrati erau sceptici ca se vor putea muta chiar anul acesta in locuinte noi, iata ca prin eforturile autoritatilor locale, ale unor ONG-uri, si remarc sprijinul celor de la Habitat for Humanity prin domnul Gheorghe Baciu, precum si al bisericilor, speranta ca in toamna vor avea casele terminate a prins contur. Asa cum am promis, o sa urmaresc acest caz pâna in momentul când ultima familie stramutata va avea cheia noii locuinte”, a declarat prefectul judetului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ