Racirea vremii i-a cam descurajat pe locuitorii satului Gâsteni, ale caror locuinte au fost afectate de alunecarile de teren din martie, acestia temându-se ca ii va prinde iarna pe drumuri. Din fericire, saptamâna aceasta a venit cu vesti bune.

Dorian Pocovnicu, prefectul judetului, si Lucian Cheta, edilul din Racaciuni, s-au intâlnit cu sinistratii in curtea primariei. Oamenii au fost asigurati si de prefect, si de primar ca vor fi ajutati sa-si termine locuintele. In acest moment, din cele sase case, patru au ajuns la acoperis. Vestea buna a fost ca Regia Nationala a Padurilor Romsilva a aprobat in sedinta din luna octombrie cererile sinistratilor de a fi ajutati cu material lemnos. Un sprijin foarte important a venit din partea companiei Dedeman, care le-a donat sinistratilor usile de interior si exterior.

„Chiar daca lucrurile nu se misca atât de repede cum ne dorim si noi, si persoanele sinistrate, e important ca s-a ajuns la acest stadiu. Impreuna cu primarul comunei, m-am asigurat ca toate familiile au unde sa locuiasca in anotimpul rece. Ma bucur si le multumesc pe aceasta cale si societatilor care au contribuit la ajutorarea oamenilor”, a declarat Dorian Pocovnicu, prefectul judetului.

PUBLICITATE

Si primarul Lucian Cheta a dorit sa multumeasca firmei Dedeman pentru usile donate sinistratilor, apoi a adaugat ca spera ca locuintele acestora sa fie finalizate inainte de prima ninsoare. „Urmeaza ca, dupa aprobarea avizelor de la EON, casele sa fie racordate la reteaua de energie electrica. De asemenea, se vor efectua si bransamentele la apa potabila”, a mai precizat edilul.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ