Acasa, singur - Alina Caprioara, alaturi de o adolescenta care are nevoie de sustinere

Copiii care au ramas orfani sau ai caror parinti sunt plecati in strainatate se simt abandonati, derutati, lipsiti de iubire si de repere. Uneori, bunicii sau matusile in grija carora sunt lasati reusesc sa-i inlocuiasca cu succes pe parinti, alteori, nu.

Pentru o suta de copii si adolescenti care se afla intr-o astfel de situatie, Asociatia “Mutatis Mutandis”, coordonata de Alina Caprioara, a lansat proiectul “Singur acasa: program integrat de asistenta psihologica si medicala a copiilor fara parinti“. Proiectul este finantat de Consiliul Judetean Bacau, in baza Legii 350, printr-un contract semnat in iulie 2016.

Partener al asociatiei in implementarea proiectului “Singur acasa” este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau. Timp de cinci luni, elevii claselor V-VIII din Berzunti, Livezi si municipiul Bacau, orfani sau cu parinti plecati in strainatate, vor beneficia de consultanta psihologica si asistenta medicala.

PUBLICITATE

“Activitatile principale sunt informarea si identificarea grupului tinta, realizarea unui studiu privind conditia materiala, sociala si psihologica a copiilor orfani sau cu părinti plecati in strainatate, screening medical, tratarea si recuperarea copiilor care prezinta modificari patologice de ax ale coloanei vertebrale, consilierea psihologica, dezvoltarea personala si orientarea vocationala”, a explicat Alina Caprioara.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ